5 idei de activitati cu ouale din plastic

/ / Modificat: 2014-04-02
5 idei de activitati cu ouale din plastic

Ouale din plastic reprezinta variante sigure de jucarii cu tematica Pastelui pentru prichindelul tau.

Daca ai deja o colectie de astfel de obiecte sau planuiesti sa le cumperi in viitorul apropiat, afla ca ouale din plastic pot fi materie prima pentru o varietate de activitati distractive pentru tine si micutul tau.

Jocuri de memorie cu oua din plastic

jocuri_de_memorie_cu_oua_din_plastic.

Ouale din plastic pot deveni piesele de baza ale unui joc care antreneaza memoria copilasului tau! Nu ai nevoie decat de cateva jumatati de oua (numar par) si lucrusoare marunte care pot fi ascunse dedesubtul lor, precum agrafe de hartie, monede, nasturi si margelute.

Alege cate doua din fiecare si ascunde-le aleatoriu, una cate una, sub jumatatile de oua de plastic. In continuare, provoaca-ti juniorul sa ridice cate doua jumatati de ou si sa retina unde sunt amplasate agrafele de hartie, monedele, margelele, nasturii care formeaza perechi.

Pe masura ce copilasul gaseste perechile de obiecte existente in joc, acestea trebuie eliminate. Jocul de memorie se incheie cand prichindelul formeaza ultima pereche de lucrusoare. Jocul de memorie poate fi jucat si in doi, copilasul care gaseste cele mai multe perechi de obiecte fiind desemnat castigator.

Cescute de ceai in miniatura din oua din plastic

cescute_de_ceai_in_miniatura_din_oua_din_plastic

Ouale din plastic pot fi materia prima si pentru un set creativ si colorat de cescute de ceai, pe care il poti confectiona impreuna cu fetita ta. Pentru o activitate de acest tip, tu si fetita ta veti avea nevoie de cateva jumatati de oua de plastic, plus cativa nasturi, margelute, strasuri si lipici.

Nasturii vor deveni baza cescutelor de ceai, de aceea este important sa alegi unii suficient de mari. In continuare, incurajeaza-ti micuta sa creeze modele fanteziste pe suprafata viitoarelor cescute de ceai pornind de la materialul existent.

Astfel, fetita poate lipi bilute, margelute, strasuri pe jumatatile de oua, cele de dimenisiuni mai generoase putand deveni tortitele cescutelor.

Cosulet cu capsune din oua din plastic

cosulet_cu_capsune_din_oua_din_plastic

Cu ajutorul unor oua din plastic de culoare rosie sau roz, poti crea alaturi de fetita ta un cosulet vesel cu capsune! Folosindu-te de un marker sau carioca neagra, deseneaza semintele caspunelor pe suprafata oualor de plastic, dupa care decupeaza frunzulitele si coditele fructelor din fetru verde.

La final, nu iti mai ramane decat sa lipsesti frunzulitele si coditele decupate pe fiecare capsunica in parte si sa le aduni pe toate intr-un cosulet de primavara.

Puzzle ascuns in oua din plastic

puzzle_ascuns_in_oua_din_plastic

Dupa modelul jocului de-a vanatoarea de oua, poti crea o activitate educativa si distractiva in acelasi timp pentru prichindelul tau! Ascunde piesele unui puzzle potrivit varstei copilasului tau in oua de plastic - o piesa intr-un ou -, dupa care ascunde ouale in casa si provoaca-ti juniorul sa le descopere.

Dupa ce reuseste sa le adune, va mai avea de trecut un hop: asamblarea puzzle-ului. Puzzle-ul nu este complet? In acest caz, un ou sau mai multe inca stau bine pitite printr-un cotlon al casei!

Ghirlande amuzante de primavara cu oua din plastic

ghirlande_amuzante_de_primavara_cu_oua_din_plastic

O activitate ceva mai complexa, ce implica folosirea unor oua de plastic, se refera la realizarea unor ghirlande haioase, cu motive pascale si de primavara.

Pentru a le confectiona alaturi de copilasul tau, iti vor fi necesare oua de plastic gaurite la ambele capete (poti da chiar tu gaurile, cu ajutorul unei andrele incinse), sfoara colorata, vata, fetru colorat, sarma, nasturi, carioci, lipici si foarfece. Incepe prin a transforma ouale de plastic in animalute care amintesc de sarbatoarea Pastelui: puisori si iepurasi.

Deseneaza cu carioca ochii si, dupa caz, mustatile animalutelor, apoi decupeaza cioculete, urechi si aripi colorate din fetru, pe care le lipesti pe ouale desenate in prealabil.

Pasarelele vor avea nevoie si de picioruse: indoaie cateva bucati de sarma colorata, introdu-le prin gaurile din partea inferioara a oualor si indoaie-le la capete, pentru a crea labutele, respectiv ghearele animalutelor.

Nu uita de codita iepurasilor: lipeste-le cate o bucatica mica de vata alba! La final, pune animalutele pe sfoara colorata si fixeaza-le intr-un loc cu lipici.

Pentru a inveseli si mai mult ghirlandele obtinute, decoreaza-le cu bucati de vata si nasturi colorati, lipiti in spatiul dintre doua animalute.

Tu ce activitati cu oua din plastic pui in practica alaturi de copilasul tau? Ai si alte idei interesante? Spune-ne parerile si ideile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati oua plastic Activitati copii Activitati educative copii Jocuri copii

Articole recomandate

Citeste si despre