Persoanele mai directe si mai serioase au mai putini prieteni de-a lungul vietii, potrivit unui studiu

/ / Modificat: 2023-07-23
Persoanele mai directe si mai serioase au mai putini prieteni de-a lungul vietii, potrivit unui studiu

Studiul arata ca persoanele cu un simt al umorului mai simplu si mai accesibil au tendinta de a se conecta mai usor cu ceilalti. Acest lucru se datoreaza faptului ca umorul lor simplu, necomplicat, faciliteaza fluxul interactiunii sociale, permitand o conexiune usoara cu ceilalti.

In schimb, persoanele care sunt mai directe si mai sincere pot fi percepute ca fiind greu de inteles. Aceste persoane tind sa puna un accent puternic pe onestitate si sinceritate, iar simtul lor al umorului reflecta adesea aceste calitati. Acest lucru duce la situatii in care umorul sau stilul lor de comunicare nu este pe placul tuturor, de aceea aceste persoane tind sa aiva mai putine prietenii de-a lungul vietii.

Rolul onestitatii si al fiabilitatii in interactiunile sociale a fost subiectul unui studiu publicat in Journal of Personality and Social Psychology, care indica faptul ca persoanele cu aceste caracteristici pot avea mai putini prieteni de-a lungul vietii.

Cercetarea a fost realizata de Kai Chi Yam si Christopher Barnes de la Universitatea Washington din Seattle. Studiul a analizat un grup diversificat de 100 de participanti, care au fost testati cu privire la raspunsul lor la o serie de glume si umor de diferite stiluri. Acesti participanti au fost, de asemenea, rugati sa isi exprime cele mai sincere opinii despre glume si umor in general.

Dar cum ramane cu buna dispozitie?

Umorul, acel ingredient intangibil, dar puternic al vietii, are un impact semnificativ si benefic atat asupra sanatatii noastre fizice, cat si asupra celei mentale. Capacitatea de a vedea si de a aprecia comicul, de a rade si de a-i face pe oameni sa rada, este unul dintre cele mai adaptative mecanisme de aparare pe care le poseda oamenii.

Atunci cand radem, creierul elibereaza o substanta chimica pozitiva, in special serotonina si dopamina, asa-numitii "hormoni ai fericirii". Aceasta reactie neurochimica ne ajuta sa ne simtim bine, ameliorand stresul si promovand o atitudine pozitiva. Nu este exagerat sa spunem ca umorul are un efect pozitiv asupra bunastarii noastre mentale, fizice si spirituale.

Pe langa aceste beneficii la nivel cerebral, rasul contribuie si la sanatatea noastra fizica in moduri foarte concrete. Acesta reduce nivelul hormonilor de stres din sange, intarindu-ne astfel sistemul imunitar.

Umorul si rasul au, de asemenea, proprietati analgezice. Acest lucru se datoreaza faptului ca actul de a rade declanseaza eliberarea de endorfine, care reduc durerile fizice, durerile si tensiunea musculara. Acesta este unul dintre motivele pentru care ne simtim adesea mai relaxati si mai putin tensionati dupa un ras bun.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Studiu Prieteni

Articole recomandate

Citeste si despre