Lucruri despre care parintii nu ar trebui sa discute in fata copiilor

/ / Modificat: 2020-07-13
Lucruri despre care parintii nu ar trebui sa discute in fata copiilor

Cand copiii sunt mici, parintii vorbesc in fata lor despre diferite subiecte, fara sa se gandeasca daca este un subiect bun pentru cei mici sau nu, pentru ca asa cum "nu inteleg" ce se spune, nu conteaza. Pe masura ce copiii cresc, parintii pot continua sa aiba acest obicei, fara sa-si dea seama ca micutii incep sa inteleaga ceea ce aud si ar fi bine ca anumite discutii sa fie tinute in privat, deoarece copiii nu trebuie sa asculte totul. 

Desi este adevarat ca sinceritatea fata de copii este necesara, de asemenea este necesar sa intelegem ca acestia nu pot participa la o conversatie pentru adulti, deoarece maturitatea lor cognitiva nu este dezvoltata. Acestia pot interpreta gresit unele lucruri sau poate pur si simplu nu sunt pregatiti sa le auda. 

Parintii trebuie sa aiba grija atunci cand au loc reuniuni familiale, unde adultii incep sa vorbeasca despre subiecte delicate, fara sa isi dea seama ca de fata sunt si copii. 

Chiar daca copiii nu inteleg ce spui sau nu iti cer explicatii, ei pot confunda ceea ce aud si, ceea ce este mai rau, pot fi speriati de argumentele tale, pentru ca nu le inteleg. Iti poti imagina ca ai o conversatie importanta cu familia ta, iar fiul tau o spune la scoala pentru ca nu intelege ce ai spus? 

Conversatii pe care nu ar trebui sa le ai in fata copiilor tai

Este necesar sa tii cont de faptul ca este important sa se poata vorbi despre orice cu copiii, dar  toate la timpul lor. Iata cateva lucruri despre care parintii nu ar trebui sa discute in fata copiilor: 

Criticarea altor oameni

Conversatii despre problemele sexuale

Discutii despre problemele financiare

Conversatii despre problemele legate de locuinta

Conflicte de relatie

Conflicte legate de cei dragi (unchi, bunici etc.)

Conversatii despre boli sau oameni bolnavi

Povesti despre subiecte dificile, cum ar fi moartea unei persoane dragi

Desi este adevarat ca exista anumite subiecte pe care este bine sa le evitam, vor fi si altele care trebuie abordate. Putem vorbi cu copiii despre moarte sau despre intimitate, dar mereu trebuie sa adaptam aceste conversatii la varsta si intelegerea lor, pentru a evita problemele emotionale ce ar putea aparea in viitor. 

Sursa: etapainfantil.com 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre