De ce sa le spui copiilor tai sa "fie cuminti" poate duce la probleme in viitor?

/ / Modificat: 2023-11-07
De ce sa le spui copiilor tai sa

Atunci cand vorbim cu micutii se intampla frecvent sa repetam anumite cuvinte sau expresii despre care se crede adesea ca nu vor avea repercusiuni. Acum va vom impartasi, potrivit expertilor, de ce a le spune copiilor sa fie "cuminti" le poate cauza probleme in viitor.

Printre cele mai frecvente expresii, aceasta este folosita atunci cand copiii au atitudini negative atunci cand sunt la scoala, acasa sau chiar intr-un parc. Dar nu are intotdeauna un efect imediat sau pozitiv.

Este posibil ca aceasta expresie sa nu aiba rezultatul scontat atunci cand este rostita, iar acest lucru se datoreaza in principal faptului ca micutii o pot intelege ca pe o cerere sau chiar sa nu mai aiba sens cu cat o aud mai des.

Sa le spui copiilor tai sa "fie cuminti" nu este cea mai buna optiune

Potrivit expertilor, exprimarea in acest mod cu copiii tai ii conditioneaza pe acestia la anumite comportamente in care nu au capacitatea de a discerne intre ceea ce este corect si ceea ce este gresit in activitatile lor zilnice.

Prin urmare, "poarta-te frumos" se poate modifica si nu mai are impactul dorit, asa ca ideal este sa cauti modalitati de a-l inlocui.

O astfel de inlocuire va determina schimbari pozitive si ar trebui sa fie cu fraze mult mai simple, astfel incat sa poata intelege concret ce li se cere in ceea ce priveste comportamentul lor, folosind intotdeauna un ton iubitor, fara a uita vreodata sa fie respectuosi.

Integrarea schimbarii in viata de zi cu zi va fi sesizabila aproape imediat si, cel mai important, veti schimba in mod pozitiv modul in care se comporta in diferite medii.

Acum stiti ca nu trebuie sa folositi "poarta-te frumos" in viata de zi cu zi daca aveti copii si ca este mult mai bine sa alegeti sa abordati fraze mai simple si mai usor de inteles; fiti sigur ca, procedand astfel, ii veti ajuta pe copii sa creasca ca persoana.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre