Cele noua tipuri de parinti din grupurile de WhatsApp

/ / Modificat: 2023-11-05
Cele noua tipuri de parinti din grupurile de WhatsApp

Odata cu revenirea copiilor la scoala, vine un nou instrument de sprijin: grupurile de parinti de pe WhatsApp. Stim ca acestea au ca scop facilitarea, organizarea si comunicarea intre parinti si profesori. Dar, dupa cum bine stii, atmosfera din aceste grupuri poate deveni foarte „interesanta” datorita diferitelor personalitati care fac parte din ele.

Iata cele mai frecvente 9 tipologii de parinti care sunt prezente in mai toate grupurile de parinti de pe WhatsApp. Te identifici cu vreunul dintre ei?

Informatorii

Acestia sunt cei care si-au propus sa se ocupe de oferirea a tot ceea ce trebuie sa stie ceilalti parinti: informeaza pe toata lumea in legatura cu orice, sunt mereu la curent cu ultimele noutati, stiu pe de rost temele copiilor si tot ce trebuie sa ia cu ei.

Organizatorii

Le place sa preia conducerea datorita mentalitatii lor de lideri. De obicei, sunt implicati in toate activitatile scolare si extrascolare, precum si in organizarea scolii. Acestia propun activitati si evenimente pe care copiii sa le faca, se ocupa de toata logistica si, uneori, incurajeaza - sau ii conving pe ceilalti parinti sa participe.

Cei care stiu tot ce misca

Ei cunosc fiecare profesor si, din prima zi, invata numele fiecarui coleg de clasa al copilului lor (si, bineinteles, al parintilor si uneori chiar al fratilor). Sunt usor de identificat, deoarece saluta intotdeauna pe toata lumea la scoala si sunt primii care stiu totul.

Cei care nu stiu nimic

Se afla la polul opus celor informati: nu stiu nimic, intreaba mereu despre teme sau despre ce trebuie sa aduca micutii. Deseori confunda un coleg de clasa cu altul.

Ochii din umbra

Acestia sunt cei care nu participa si nu scriu niciodata in grup - desi probabil citesc toate mesajele. Au tendinta de a-l vedea mai mult ca pe un avizier sau ca pe un buletin de stiri pentru a afla ce este nevoie, dar rareori ii vei vedea activi in grupul WhatsApp.

Moderatorii

Asemanatori organizatorilor, acestia sunt cei care se ocupa de ordine in grup atunci cand conversatia este aglomerata sau cand exista unele neintelegeri intre ceilalti participanti, redirectionand conversatia catre ceea ce conteaza si calmand tensiunile care pot aparea.

Nemultumitii

Si cum intotdeauna exista cineva care nu este niciodata multumit de nimic, intotdeauna exista si plangaciosi in grupul WhatsApp. Acestia cred ca totul este gresit si adesea critica tot ce pot: ca organizarea scolii este un dezastru, ca micutul lor nu primeste atentia pe care si-ar dori-o si asa mai departe. Au tendinta de a pune totul la indoiala, dar nu au intotdeauna timp sa o faca. Ei rareori ofera o solutie sau o alternativa.

Relaxatii

Nu participa aproape niciodata si tind sa aiba o atitudine foarte relaxata fata de viata in general. Ei citesc mesajele de pe grup, dar nu iau grupul foarte in serios. Uneori trimit meme-uri care i-au facut sa rada sau vorbesc despre lucruri care nu au nicio legatura cu subiectul.

„Mama” mamicilor

In cele din urma, in fiecare grup exista intotdeauna o mama care are mereu grija de restul (si spun "mama" pentru ca tinde sa aiba o atitudine foarte materna). Ea este cea care intreaba mereu in grup daca cineva are nevoie de ajutor cu ceva si se ocupa de sprijinirea celorlalti daca este necesar.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mame Tatici Activitati grup copii

Articole recomandate

Citeste si despre