3 lucruri care se schimba in bine, in viata de cuplu, dupa ce apar copiii

/ / Modificat: 2023-12-06
3 lucruri care se schimba in bine, in viata de cuplu, dupa ce apar copiii

Intotdeauna se vorbeste despre faptul ca sosirea copiilor are un efect negativ asupra relatiei de cuplu. Nopti nedormite, crize de cuplu, oboseala acumulata, putin timp singur cu partenerul. Cu toate acestea, exista si lucruri pozitive pentru relatie care vin odata cu aceasta schimbare radicala de viata.

1. O experienta care uneste: puterea team building-ului

Aveti acum o responsabilitate comuna foarte mare: cresterea unui copil. Ce va poate apropia mai mult decat asta? Asadar, daca reusiti sa gasiti echilibrul, puteti face echipa pentru a va creste copilul (iar dragostea se inmulteste). In acest fel, relatia poate fi chiar consolidata.

Cum sa faceti echipa, cum sa ne unim mai mult ca un cuplu in aceasta perioada de schimbare? Iata cateva idei care va pot ajuta:

Impartiti in mod egal sarcinile parentale si cele casnice.

Identificati la ce se pricepe cel mai bine fiecare dintre voi (cine se pricepe cel mai bine la ce, ce rol isi va asuma fiecare dintre voi in noua viata de parinte etc.).

Fiti compatimitori unul fata de celalalt; acolo unde nu merge unul, merge celalalt (completati-va reciproc).

Folositi empatia: intelegeti ca, uneori, nu veti fi in cea mai buna forma, sau va exista teama, veti avea indoieli in timpul cresterii... si este absolut normal.

Transmiteti incredere unul in celalalt; "Am incredere in tine pentru asta".

Impartasiti motivele pentru care credeti ca sunteti o echipa buna; puteti evidentia ceea ce va place la fiecare dintre voi (va va ajuta sa alimentati relatia).

2. Descoperirea unor noi laturi ale cuplului

Un alt aspect pozitiv pe care il poate aduce maternitatea si paternitatea, mai ales pentru proaspetele mame si tati, si daca suntem constienti de acest lucru, este ca descoperim mii de fatete noi unul in celalalt. Vedem acest lucru pentru prima data in rolul de parinte (putem fi si parinti deja si sa fim totusi surprinsi, pentru ca fiecare copil scoate la iveala o noua versiune a noastra). Acest lucru aduce cu sine o mie de invataturi si de registre, deoarece a avea un copil te obliga sa pui in practica o mie de daruri pe care, probabil, nu stiai ca le aveti amandoi. Si de ce nu?

3. Bucurati-va impreuna de aceasta experienta unica

Un al treilea lucru pozitiv pe care sosirea unui copil il aduce cuplului este bucuria de a trai impreuna aceasta experienta unica. Poate parea evident, dar uneori uitam cat de magic este sa fi avut un copil cu persoana pe care o iubesti. Un copil care are un pic din fiecare dintre voi. Dintre cele trei lucruri mentionate, poate ca acesta este cel mai usor si, in acelasi timp, cel mai dificil de realizat: sa te poti bucura de tine insuti. Sa te lasi emotionat de experienta, sa fii deschis la ceea ce iti aduce, luptand, de asemenea, impotriva oboselii acumulate, a noptilor nedormite, a fricii si a indoielilor.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cuplu Schimbare Viata de cuplu cu copil

Articole recomandate

Citeste si despre