Tehnica celor 5 elastice de par care te ajuta sa nu iti pierzi rabdarea cu copiii

/ / Modificat: 2021-03-16
Tehnica celor 5 elastice de par care te ajuta sa nu iti pierzi rabdarea cu copiii

Educarea unui copil si lipsa rabdarii sunt marile provocari ale unui parinte. Ideal ar fi ca parintii sa nu isi piarda niciodata cumpatul, insa practic este destul de greu. 

Totusi, o mamica a reusit sa gaseasca o tehnica, care a ajutat-o sa isi mentina calmul in preajma copiilor sai: tehnica celor 5 elastice Kelly Holmes, mamica a trei fetite, a dezvaluit ca a descoperit aceasta tehnica dupa ce si-a dat seama ca nu mai avea deloc rabdare cu fetele sale si ajunsese sa tipe la ele din orice. 

Cum functioneaza tehnica celor 5 elastice 

Kelly si-a pus la incheietura mainii 5 elastice de par, iar tehnica presupune 3 pasi simpli. 

1. Pune la incheietura mainii cele 5 elastice. Ar trebui sa le porti doar cand esti cu copiii tai. 

2. Daca vreodata tipi la copilul tau, muta cele 5 elastice pe cealalta incheitura a mainii. 

3. Dupa acest pas, trebuie sa ii oferi copilului tau 5 recompense pentru a remedia greseala pe care ai facut-o. Pentru fiecare moment in care ti-ai facut fericit copilul, muta un elastic de par pe cealalta incheietura a mainii. Recompensele nu inseamna niciodata lucruri materiale, ci doar momente de fericire: chiar si cantatul impreuna cu copilul poate fi considerat o revansa. 

Kelly a povestit pe blogul sau ca a decis sa faca acest lucru dupa ce intr-o zi si-a pierdut cumpatul:„Dupa acea zi, mi-am promis ca nu se va mai intampla niciodata. Am facut o multime de cercetari despre cum am obiceiuri sanatoase si mai multa rabdare cu copiii mei". 

Multi parinti au incercat aceasta tehnica si spun ca functioneaza. Ii ajuta sa imbunatateasca legatura cu copiii lor, sa invete sa fie mai rabdatori si mai presus de toate ... sa ceara iertare. Ceva care, desigur, serveste ca un exemplu fantastic pentru copiii tai.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre