Cum sa aduci calmul in casa atunci cand toti sunteti stresati

/ / Modificat: 2022-01-30
Cum sa aduci calmul in casa atunci cand toti sunteti stresati

Traim vremuri in care stresul este o problema generala si nu tine cont de varsta. Chiar daca noi nu ne mai dam seama, deoarece acum avem cu totul alte probleme decat in copilarie, si cei mici sufera din cauza stresului.

Iar tot acest stres pe care il acumulam zilnic se vede in comunicarea si interactiunea cu cei dragi. Prin urmare nu este de mirare ca suntem mai iritati si mai obositi ca niciodata. Cu totii traim intr-un ritm mult mai alert, atat copiii cat si adultii. Presiunea de pe umerii tuturor este mult mai mare decat in trecut.

Cu toate acestea este important sa transformam caminul intr-un refugiu pentru bunastarea familiei si sanatate noastra mentala. Iata cateva tehnici pe care le poti aplica atat tu cat si restul familiei pentru a va elibera de stres si pentru a duce o viata mai fericita.

Respirati

Respiratia constienta este unul dintre cele mai bune instrumente la care noi, oamenii, putem apela pentru a ne calma (indiferent de varsta). Exista tehnici foarte eficiente pentru a-i ajuta pe copii sa reduca anxietatea. Prin urmare, daca observi ca starea de spirit de acasa este tulbure, respira adanc si linisteste-te, apoi incurajeaza-i si pe copii sa o faca acest lucru impreuna cu tine. 

Organizarea prioritatilor

Cand spiritele s-au mai linistit, dupa o sesiune de respiratii constiente, poti trece la analizarea porblemelor si prioritizarea sarcinior. De exemplu, daca esti stresat ca nu ai suficient timp pentru a face un anumit lucru sau mai multe, organizeaza-ti timpul mai eficient. Amana sarcinile inutile pentru mai tarziu si, daca este posibil, cere ajutorul sotului si al copiilor.

Deconecteaza-te de la orice si conecteaza-te cu copiii

De multe ori tindem sa aducem acasa problemele de la serviciu. Cand ajungi acasa, lasa problemele de serviciu la usa. Nu le lua cu tine in casa, deoarece te vei lasa acapart de ele si nu te vei mai putea conecta cu cei mici. Foloseste timpul liber pentru a fi prezent in viata copiilor. Cel mai usor mod de a te relaxa este sa te joci alaturi de cei mici. Puteti face impreuna un puzzle, puteti desena sau puteti dansa impreuna. Orice activitate distractiva, facuta impreuna, va va ajuta sa va destindeti de la stresul cotidian.

Exercitii de stretching

Sportul este cunoscut pentru faptul ca te ajuta sa te relaxezi, in timp ce iti intretii masa musculara. Prin urmare fa sport alaturi de copii. Nu trebuie sa cumperi abonament la sala. Este suficient sa cauti pe internet exercitii de stretching pe care sa le faceti impreuna, acasa. Sunt foarte usoare si va vor ajuta sa va eliberati de stres in timp ce va tonifiati musculatura.

Asculta muzica

Muzica este un mod simplu de a induce starea de relaxare. Este important insa sa asculti un gen e muzica care te ajuta sa te relaxezi, si nu unul care mai rau te agita. Poti asulta muzica de petrecere, care iti da o stare de bine si de fericire, sau muzica ambientala, relaxanta, care sa iti permita sa desfasori alte activitati si sa te relaxezi in acelasi timp.

FOTO: pexels.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre