5 semne ca ai un copil prea rasfatat

/ / Modificat: 2020-11-10
5 semne ca ai un copil prea rasfatat

Un copil rasfatat va ramane in centrul lumii sale fara sa-i pese de nimic altceva decat el insusi. Desi este adevarat ca un bebelus are nevoie de rasfat si iubire la infinit, odata ce incepe sa creasca si trece prin primii ani de viata, excesele il pot face sa devina un copil rasfatat.

Dar nu ne referim la excesul de iubire, ci la excesul de permisivitate,  de lucruri materiale si mai presus de toate, la lipsa de timp. Desi nu este usor sa educam copiii, este si mai dificil sa fim critici fata de noi insine pentru a sti ce cale ar trebui sa urmam. 

Semne ca copilul tau este rasfatat

1. Are des crize de furie 

Un copil rasfatat va avea tantrumuri des, atat in ​​public, cat si acasa. Crizele de furie vor fi rezultatul faptului ca nu a primit adesea si un "NU" pentru cererile sale, ca parintii i-au oferit mereu ceea ce si-a dorit pentru ca nu si-au dorit sa il vada plangand. Cel mai rau este insa faptul ca pe masura ce va creste, copilul va continua sa aiba crize de furie, chiar si la 15 ani. 

2. Nu este niciodata multumit 

Nu esti niciodata multumit pentru ca nu ai invatat sa fii recunoscator pentru ceea ce ai. Copiii rasfatati nu isi pot exprima satisfactia pentru ceea ce au. Daca vor vedea ceva, vor dori orice ar fi. Vor dori tot ceea ce vad pentru s-au obisnuit sa aiba acele lucruri pentru a se calma, dar pentru ca nu au un control asupra emotiilor si nu iti pot echilibra starile negative. Acest lucru va provoca anxietate, stres si multa nesiguranta personala.

3. Nu ajuta niciodata la treburi casnice

Un copil prea rasfatat nu isi va strange niciodata jucariile, nu va ajuta la treburile casnice. Odata ce au trecut primii ani de viata, copiii trebuie sa fie dispusi sa ajute la cele mai mici sarcini din casa, in functie de varsta si evolutia lor. Un copil care s-a obisnuit sa faca parintii totul, nu va face nimic singur, din proprie initiativa. De aceea este atat de important ca copiilor sa li se atribuie sarcini mici. Parintii ar trebui sa-i invete sa le faca si apoi, incetul cu incetul, sa le faca singuri.

4. Incearca sa controleze adultii

Un copil rasfatat incearca adesea sa aiba controlul si sa obtina beneficii. Din acest motiv, va dori sa ii controleze pe oamenii din jurul sau. Un copil rasfatat este inceputul unui copil tiran.

5. Isi rusineaza parintii in public

Chiar daca este doar pentru a atrage atentia, un copil care este obsinuit sa primeasca totul nu se va jena sa isi faca de rusine parintii in locuri publice. In plus, va avea si alte caracteristici care merita subliniate:

  • Nu-i place sa imparta
  • Este egoist
  • Este neascultator
  • Este agresiv
  • Parintii trebuie sa-l implore sa se comporte frumos

Sursa: etapainfantil.com 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre