Nu ai bani de o sedinta foto profesionala? Iata cum ii poti face poze superbe copilului tau, de Craciun

/ / Modificat: 2022-12-23
Nu ai bani de o sedinta foto profesionala? Iata cum ii poti face poze superbe copilului tau, de Craciun

Daca este primul Craciun petrecut alaturi de copil, atunci cu siguranta este un Craciun deosebit pentru tine si vrei sa imortalizezi momentul. Desi este tot mai comun sa faci o sedinta foto profesionala, acestea nu sunt pentru toate buzunarele.

Insa, acest lucru nu trebuie sa te intristeze. Din contra! Poti crea chiar la tine acasa o sedinta foto de exceptie, in care sa imortalizezi primul Craciun al copilului. Pentru a obtine imagini superbe, asemeni fotografilor profesionisti ai nevoie doar de un aparat foto clasic sau de aparatul foto de la telefonul mobil. Apoi, trebuie sa aplici cateva trucuri simple, pentru a realiza fotografii superbe.

Iata cateva idei superbe de poze de Craciun pentru copii:

In pijamale sau in costum de Craciun

Fie ca alegi pijamale cu specific de Craciun, fie un costum de Craciun (ren, spiridus sau chiar Mod Craciun), primul craciun al bebelusului va fi unul special, care va ramane in memoria tuturor pentru totdeauna.

Cu o caciula de Mos Craciun

Alege o caciula de Mos Craciun pe marimea copilului. Daca nu gasesti una atat de mica, poti ajusta una putin mai mare, facand o cusatura prin interior, cusatura care va sta la spate. In acest fel nu se va vedea in poza. 

Daca bebelusul este mic, il poti lasa sa stea pe spate, daca isi tine deja capul, il poti pune sa stea pe burta, iar daca este deja marice, popate sta in fundulet. Poza poate fi facuta pe o paturica (de preferat pufoasa si alba, pozitionata langa brad. 

Cu lumini de Craciun

Luminile de Craciun confera fotografiei o magie aparte. Pozitioneaza o perdea de lumini in spatele copilului. Poti folosi o ghirlanda clasica, de beculete, pe care sa le pui pe un suport, sau chiar o perdea clasica, dar cu putine leduri. Ai grija ca ledurile sa fie de culoare galbena, sa nu emita lumina alba sau in alte culori.

Pozitioneaza copilul in fata luminilor, la o distanta de jumatate de metru si ai grija ca incaperea sa nu fie luminata. Fa o fotografie cu ajutorul blitzului pentru a prinde chipul copilului in totalitate.  In acest fel, copilul va iesi clar, in poze, iar in spate, luminile vor oferi un décor de poveste.

Cu bradul de Craciun

Bradul de Craciun este un accesoriu decorativ specific acestei sarbatori. Acesta ofera o multime de posibilitati atunci cand vine vorba de a face fotografii frumoase copilului nostru. Deci, nu te sfii sa faci poze clasice in fata bradului.

Lasa copilul sa se joace cu globuletele in fata bradului (alege insa unele din plastic pentru a evita orice accident) sau tine copilul in brate ca si cand ar impodobi bradul.

Poze cu darurile

Daca bebelusul este suficient de mare incat sa stea in fund, fa-i poze cu darurile. Asaza langa brad o paturica pufoasa, alba sau un covor care imita blanita. Pune copilul in fundulet, pe acesta si pune-I in fata un cadou frumos impachetat.

Iar daca ai o cutie de cadou frumoasa, de dimensiuni mari, poti pune copilul direct in aceasta.  Pozele vor iesi superbe in ambele cazuri.

FOTO: freepik.com

Articole recomandate

Citeste si despre