Ghidul pantofiorilor pentru copii

/ / Modificat: 2016-09-28
Ghidul pantofiorilor pentru copii

Ghidul pantofiorilor pentru copii

Piciorul unui copil are o importanta vitala in dezvoltarea sa motorie. In aceste conditii, rolul pantofilor nu trebuie neglijat.

Ce facem cand nu stim ce tip de incaltaminte trebuie sa poarte micutul nostru? Iata cateva trasaturi esentiale care ne pot transforma alegerile in reusite:

  • sa fie confortabila;
  • usoara;
  • flexibila;
  • sa lase piciorul sa respire;

Toate aceste caracteristici ii vor acorda libertate in miscare si il vor ajuta sa se adapteze mult mai usor schimbarilor fiziologice prin care trece.

Sa nu uitam ca pantofiorii trebuie alesi in functie de fiecare etapa de crestere a copilului. Care sunt acestea?

0 luni+ (masura 15 – 19) - Libertatea unor picioruse care necesita protectie

In primele luni de viata, se recomanda ca bebelusul sa nu poarte incaltaminte, tocmai pentru a-i creste receptivitatea asupra mediului care il inconjoara. Cu toate acestea, exista o nevoie fireasca de a proteja piciorul copilului impotriva frigului sau unui impact.

Pentru un nou-nascut, pantofii ideali  nu trebuie doar sa-i protejeze piciorusele impotriva frigului, ci este esential sa ii asigure o libertate maxima de miscare. Tocmai din acest motiv, materialele din care sunt confectionati trebuie sa fie moi, iar deschizatura prin care se introduce piciorul trebuie sa fie destul de larga, pentru ca acesta sa alunece usor, fara a crea un disconfort bebelusului.  

5 luni+ (masura 17 – 20) – Libertatea unor picioruse care incep sa devina nazdravane

Acum este momentul in care se demareaza faza experimentarii motorii, fapt ce va duce la tonifierea musculaturii si la dezvoltarea sensibilitatii piciorului, pregatind copilul pentru primele sale miscari si explorari individuale.

Pantofiorii trebuie sa fie conceputi pentru a lasa libertate de miscare. De fapt, in aceasta perioada, talpile picioruselor bebelusului au o mai mare sensibilitate decat manutele, astfel incat, cu atat mai mult, trebuie protejate impotriva vreunui impact.


9 luni+ (masura 18 – 23) – Bebe merge de-a busilea

chicco_incaltaminte_sugar

Incepand cu aceasta varsta, copiii devin foarte curiosi cu privire la tot ceea ce se intampla in jurul lor si se pregatesc sa mearga de-a busilea.

In aceasta faza de crestere, pantoful trebuie sa fie usor, talpa acestuia trebuie sa fie moale, flexibila astfel incat piciorul sa se poata misca in voie. Mai mult, acesta trebuie sa aibe varfurile rotunjite si intarite, fapt ce va ajuta micutul sa se deplaseze de-a busilea.

12 luni+ ( masura 20 – 34) - Primul an, primul pas

chicco_incaltaminte_copii

In aceasta perioada, copii incep sa faca primii lor pasi, iar piciorusele lor incep sa primeasca si sa perceapa stimularea plantara, fapt ce ii va ajuta sa-si dezvolte musculatura si sa permita formarea corecta a boltei plantare.

Primul an din viata bebelusului reprezinta o faza foarte importanta in procesul de crestere. In aceasta perioada, copii incep de obicei sa merga singurei, iar piciorusele lor primesc primii stimuli.

Incepand cu varsta de 3 ani, copiii au tendinta de a  meage foarte repede, ba chiar le face placere sa alerge, astfel incat aceasta stare va deveni pentru ei un exercitiu zilnic. In afara de faptul ca piciorusele sunt stimulate, este esential sa nu le infranam dorinta de de a se misca liberi, de aceea pantofiorii trebuie sa fie special conceputi pentru a garanta usurinta si confort in miscare.

chicco_incaltaminte_pentru_copii

Pentru a intampina sezonul rece fara griji, copii au nevoie de pantofi care sa le asigure o protectie si siguranta maxime, iar stimularea talpilor trebuie sa se poata efectua chiar daca acestia calca pe suprafete instabile sau neregulate.

Pentru fiecare pas al micutului tau, Chicco a conceput gama pantofilor fiziologici, adaptata fiecarei etape de crestere a copilului. Libertatea, flexibilitatea si faptul ca pantofiorii sunt extrem de usori permit dezvoltarea corecta a piciorului acestuia.

chicco_abonare_newsletter

Taguri Incaltaminte copii Ghidul Parintilor Chicco

Articole recomandate

Citeste si despre