Activitati care trebuie sa intre in rutina voastra pentru o relatie mai buna parinte-copil

/ / Modificat: 2018-02-07
Activitati care trebuie sa intre in rutina voastra pentru o relatie mai buna parinte-copil

Pentru o relatie cat mai sanatoasa intre parinti si copii este nevoie de multa iubire, de implicare din partea parintilor, de o buna comunicare si de activitati petrecute impreuna. Ideal este ca parintii sa reuseasca sa isi petreaca in fiecare zi timp alaturi de copiii, sa fie implicati in activitati impreuna, pentru ca astfel se creeaza relatii fericite, sanatoase intre parinte si copil.

Afla care sunt activitatile care trebuie sa intre in rutina voastra pentru o relatie mai buna parinte-copil:

1. O rutina a imbratisarilor

Stiai ca imbratisarile au puteri uimitoare asupra fiintei umane? O imbratisare ne da o stare de bine, ne face sa ne simtim protejati, sa nu ne simtim singuri. Copilaria este o etapa din viata in care este nevoie de imbratisari.

Creeaza o rutina si strange-ti puiul la piept dimineata, inainte sa plece la scoala sau la gradinita, dar si seara, inainte de culcare. Se va simti iubit, protejat, este un moment care ii ofera liniste sufleteasca.

2. Joaca-te alaturi de copilul tau

Momentele de joaca fac parte din dezvoltarea copilului, ii ofera relaxare, bucurie, dar sunt si un mod de a invata lucruri noi. Iar daca va jucati impreuna, lucrurile vor fi si mai frumoase. Puteti alege de la jocuri precum un puzzle sau lego, care nu doar ca ofera un prilej bun de distractie pentru parinti si copiii, insa pun si mintea micutilor la contributie.

Si activitati precum "de-a v-ati ascunselea" sau jocuri pe care sa le inventati chiar voi sunt o optiune de pus in practica. Veti avea parte de momente de distractie, de portii bune de ras. Iar rasul are un beneficiu important pentru sanatate, fiind o sursa buna contra stresului si a anxietatii.

3. Fa-ti timp pentru fiecare copil in parte

In cazul familiilor cu mai multi copii, un obicei care poate sa contribuie la imbunatatirea relatiei parinte-copil este sa ii oferi copilului timp doar pentru el. Incearca sa faci tot posibilul sa ii oferi fiecaruia dintre copiii tai cel putin 10 minute pe zi, minute pe care le puteti petrece facand activitati pe care le alege copilul, dar si activitati pe care le alegi tu.

Atunci cand interactionezi cu copiii, lasa orice obiect tehnologic deoparte: fii acolo doar pentru puiul tau, fara sa iti mai arunci ochii pe tableta sau pe telefonul mobil.

4. Un ritual inainte de culcare

In gesturi care pot parea mici se ascunde, de multe ori, cheia unei relatii fericite intre parinte si copil. Un astfel de gest care sudeaza relatia dintre un parinte si puiul sau pot fi momentele de alint de dinainte de culcare.

Fa-ti timp si stai alaturi de copilul tau in pat, chiar si cateva minute, inainte ca el sa adoarma. Ii poti citi cateva randuri dintr-o carte, ii poti spune o poveste sau pur si simplu il imbratisezi si ii oferi pupici de naopte buna. Este un ritual prin care ii arati copilului atentia ta si pretuirea ta.

5. Implica-l in activitatile casei

Un alt mod prin care poti imbunatati relatia cu copilul tau este sa il implici in activitatile casnice. Astfel, in functie de varsta lui, te poate ajuta sa gatesti, sa pregatesti patul sau la curatenie. Copilul se simte apreciat si, mai mult decat atat, veti simti impreuna gustul bucuriei atunci cand finalizati ceea ce ati inceput.

Si nu uita sa iti asculti copilul de fiecare data cand are nevoie.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Relatie parinte copil Activitati copii Parenting

Articole recomandate

Citeste si despre