7 fotografii ale copilului pe care NU trebuie sa le publici pe retelele de socializare

/ / Modificat: 2021-05-15
7 fotografii ale copilului pe care NU trebuie sa le publici pe retelele de socializare

Se vorbeste intens despre faptul ca parintii nu ar trebui sa posteze poze cu copiii pe retelele de socializare, precum si despre reprcusiunile pe care acest gest le poate avea. Desi suntem avertizati de riscurile la care ne expunem copiii odata ce aceste imagini parasesc sfera privata, multi parinti nu ezita sa le publice.

Daca faci parte din acea categorie de parinti care publica poze cu copiii pe retelele de socializare, chiar daca ai bifata optiunea de a le vedea doar persoane pe care le cunosti, trebuie sa stii ca exista cateva poze pe care nu trebuie sa le postezi niciodata pe retelele de socializare. Nici macar in mod privat. Nu stii niciodata ce se poate intampla cu contul tau si pe mana cui pot ajunge aceste poze. Prin postarea acestor fotografii nu ii faci copilului, si chiar tie, decat rau.

7 poze ale copiilor tai pe care sa nu le pui niciodata pe retelele de socializare 

Toti avem prieteni care posteaza foarte des fotografii cu copiii lor, in orice ipostaze posibile, pe retelele de socializare. Fotografii amuzante, dragute, dar unele mult prea private si periculoase pentru a circula pe internet. Desigur, intentia nu este niciodata una rea, insa acei parinti nu se gandesc la pericolele la care-si expun copiii. Iata care sunt fotografiile care nu trebuie sa apara niciodata pe retelele de socializare:

1. Fotogafii ale copiilor in cada. O fotografie care poate parea amuzanta si tandra, cu un copil care se balaceste in baie, se poate transforma rapid intr-o fotografie cu un minor gol care cade in mainile unui pedofil sau a celor in cautare de pornografie infantila. Acelasi lucru este valabil si in cazul pozelor de la plaja.

2. Imagini care ii jeneaza pe copiii. Fie ca este vorba despre fotografii sau filmari, care tie ti se par amuzante, dar in care copiii fac un gest obscen ori sunt imbracati inadecvat, pot ameninta intimitatea copilului caruia nu i s-a cerut permisiunea. Sunt imagini care pot fi jignitoare pentru copil, deoarece acesta ar putea ajunge sursa tachinarilor altor persoane.

3. Fotografii din momentele in care copiii sunt bolnavi ori raniti. Este putin probabil ca tu sa publici o poza cu tine cand ai febra sau cand esti internat in spital. Prin urmare de ai posta o astfel de forografie cu copilul tau?

4. Fotografii cu copilul cand sta pe olita sau toaleta. Toti parintii sunt mandri de reusitele copiilor si vor sa le impartaseasca, insa aceste momente sunt mult prea intime pentru a fi publicate pe retelele de socializare. Imagineaza-ti cum se va simti copilul tau cand va creste si va vedea acele poze, sau ce s-ar intampla daca pozele ar fi descoperite de colegii sau prietenii lui. Este foarte usor ca din aceasta ipostaza copilul sa ajunga sursa batjocurilor.

5. Fotografii in care apar alti copii. Chiar daca tu nu ai o problema din a publica poze cu copilul, alti parinti nu agreaza acest lucru. Prin urmare fie ceri permisiunea acestora pentru a le publica, fie nu le publici. In schimb, le poti printa si le poti adauga in albumul personal.

6. Imagini care dezvaluie date personale. Printre acestea se numara imagini din fata blocului, de la scoala sau in care apare masina familiei. In acest fel, copilul va fi expus riscului de a cadea pe mana pedofililor sau traficantilor de minori. Alte imagini care nu ar trebui sa apara pe retelele de socializare sunt imagini din casa, mai ales daca detii obiecte de valoare. Hotii nu se vor gandi de doua ori inainte sa-ti sparga locuinta.

7. Imagini care arata slabiciunile copiilor. Fie ca este teama de un anumit animal, o situatie, de valurile marii sau de orice altceva, odata postate aceste imagini pe retelele de socializare, copiii vor ajunge obiectul rasurilor si batjocurilor celorlalti. Imagineaza-ti in ce hal pot fi umiliti de colegii lor si ce glume pot face pe seama lor, mai ales cei rau intentionati.

Sursa foto: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre