6 traditii de Craciun pentru un parinte singur

/ / Modificat: 2021-12-06
6 traditii de Craciun pentru un parinte singur

Nu este deloc simplu sa fii parinte singur de Craciun. Indiferent de motivul pentru care unul dintre parinti este parinte singur, perioada Craciunului poate fi foarte dificila. Mai ales daca este primul Craciun in care esti singur cu copiii.

Traditiile de Craciun din anii trecuti par sa nu mai aiba sens. Este usor sa stai sa-ti plangi de mila, insa trebuie sa te gandesti la copii, care au nevoie sa fie fericiti si care, oricat ai masca fericirea, simt cand ceva nu este in regula.

Prin urmare, poti pastra din traditiile vechi, pe care copilul le adora si face traditii noi, care sa va aduca amandurora bucurie in suflet. Iata cateva idei de traditii pe care le poti adopta incepand din acest an daca esti parinte singur:

1. Faceti o “tabara” sub bradul de Craciun

Ca adult, cu siguranta ai crezut ca zilele in care leneveai pe podea au ramas doar o amintire. Insa, copiii vor crede ca este cel mai misto lucru sa se ghemuiasca alaturi de tine sub brad, admirand luminitele si sa spuneti povesti sau sa va povestiti faze amuzante pe care le-ati trait in ultimul timp. Este un mod placut de a petrece timp de calitate alturi de copil.

2. Ciocolata calda si un tur targurilor de Craciun

Un tur al targurilor de Craciun, unde cei mici pot bea ciocolata calda si de unde poti cumpara dulciuri si alte preparate specifice pentru masa de Craciun este un must pentru orice parinte singur. In loc sa petreci ore in sir preparand cozonac, mai bine petreci timpul respectiv alaturi de copil, bucurandu-va de spiritul Craciunului si cumparand un cozonac artizanal, din targ.

3. Citirea de povesti specifice Craciunului

Copiii adora Craciunul. Prin urmare citirea uneia sau mai multor povesti de Craciun este o activitate placuta si relaxanta pentru amandoi. Prin urmare, saptamana de dinaitea Craciunului, sau chiar toata luna decembrie, este perfecta pentru povesti de Craciun. Cu atat mai mult ajunul Craciunului.

4. Secret Santa in familie

Ai doi sau mai multi copii? Pune-I sa aleaga un cadou potrivit pentru un alt membru al familiei. Un fel de Secret Santa pentru copii. Fiecare va trebui sa ia un cadou unui al frate. Merge-ti impreuna intr-un magazin si pune-I sa aleaga ce cadou cred ca este potrivit pentru celalalt frate, avand grija sa le dai un buget fix, de exemplu, 50 de lei. Daca ai mai mult de doi copii, ii poti pune sa traga numele la sorti.

5. Comanda mancare si petreceti timp impreuna

In focul pregatirlor pentru Craciun, este posibil sa petreci prea putin timp cu micutii. Pentru a mai castiga din timp, in zilele in care esti extrem de ocupat comanda ceva de mancare si relaxati-va impreuna jucand jocuri de societate sau uitandu-va la un film de Craciun. Cu siguranta copiii vor fi mai incantati de timpul petrecut alaturi de tine decat de o cina preparata acasa.

6. Creati turta dulce impreuna

Turta dulce nu trebuie sa lipseasca din nicio casa de Craciun. Iar cei mici o adora. In plus, pentru ei este o adevarataa distractie sa taie figurinele de turta dulce, dar si sa le orneze in cele mai ingenioase moduri.

Sursa foto: pexels.com

Taguri Traditii craciun

Articole recomandate

Citeste si despre