5 sfaturi pentru campionii Sarbatorilor de iarna

/ / Modificat: 2015-12-22
5 sfaturi pentru campionii Sarbatorilor de iarna

De mic, copilul tau are toate bazele pentru a deveni un mic campion: este plin de energie, are o dorinta puternica sa descopere lumea si este interesat de tot ce este nou. Educatia si modul in care il indrumi ii construiesc pas cu pas caracterul. Dar odata cu venirea iernii, este posibil ca cel mic sa devina mai apatic, somnoros si lipsit de energie.

Gheorghe Hagi, "Regele" fotbalului romanesc, impreuna cu Danone Romania, ii incurajeaza pe copii inca de mici sa devina campioni si ii indruma sa-si puna in valoare calitatile cu ajutorul unei alimentatii echilibrate si al unui stil de viata sanatos. Condusi de motto-ul "Crede in visul tau", peste 30.000 de copii din Romania au trait experienta competitiei Cupa Hagi Danone in ultimii 5 ani, o experienta unica bazata pe sport, valori si emotie.

Au aflat despre ce inseamna apartenenta, deschidere, valori umane si entuziasm, ce inseamna sa castigi si cum poti trece peste orice infrangere, cum sa te autodepasesti, sa ridici constant stacheta si cum sa ai grija de sanatate. 

Iata 6 sfaturi aplicate de copiii din competitia Cupa Hagi Danone pe care le poti adopta si tu pentru copilul tau:

1. Un campion trebuie sa fie hidratat permanent!

Stiai ca este recomandat sa consumi un pahar cu apa dimineata, imediat dupa ce te-ai trezit si inainte de a manca pentru a te ajuta sa ai o digestie mai buna? Mai ales in perioada rece, ai grija ca cel mic sa bea suficiente lichide.

2. Un campion mananca zilnic un mic dejun sanatos, alte 2 mese principale si 2 gustari!

Stiai ca un iaurt cu cereale integrale consumat dimineata il poate ajuta pe cel mic sa aiba energia necesara pentru intreaga zi si ii asigura aportul necesar de nutrienti: proteine, calciu, potasiu, fosfor, zinc, bacterii lactice vii. Ai grija ca cel mic sa respecte toate cele 3 mese principale ale zilei si alege pentru el o gustare sanatoasa in locul dulciurilor concentrate sau al bauturilor cu zahar consumate deseori ca desert. Ministerul Sanatatii recomanda pentru copiii de 4-6 ani un aport zilnic de glucide de 230 g. iar un iaurt cu fructe, pe langa nutrientii benefici pentru sanatate, contine o cantitate de zaharuri comparabila cu cea a unui mar si mult mai mica decat cea a unei banane. 

3. Un campion consuma proteine, calciu si vitamina D!

Stiai ca produsele din carne, lactatele, anumite legume si ouale sunt bogate in proteine? Un copil nu este un mini-adult, el are nevoi specifice de hrana pentru cresterea si dezvoltarea normala a sistemului osos.

De la nastere la maturitate, acumularea de calciu in sistemul osos (fenomen cunoscut ca “mineralizare”) este de doua ori mai rapida decat cresterea in greutate a copilului, de aceea e nevoie de "investitii" de calciu si vitamina D pe care le pot asimila mai ales din iaurt. 90% dintre copiii care practica fotbal mananca cel putin 1 iaurt pe zi, conform unui sondaj realizat de Danone in randul celor 144 de jucatori de la Cupa Hagi Danone.

Danone Natural

4. Un campion se protejeaza de frig in perioada rece!

Stiai ca la nivelul capului se pierde 30% din caldura corpului? Pentru a preveni raceala, ai grija ca cel mic sa poarte caciula iarna si sa consume un iaurt zilnic.

5. Un campion face sport zilnic!

Stiai ca un campion din Champions League se antreneaza 4-5 ore pe zi? Specialistii recomanda cel putin 30 de minute de miscare pe zi, asa ca profitati de vacanta de Sarbatori si de zapada si iesiti afara la joaca.

6. Un campion se odihneste cel putin 7 ore pe noapte!

Stiai ca in timpul somnului sunt secretate substante care contribuie la refacerea organismului dupa efort si ne ajuta sa devenim mai puternici? Ai grija ca cel mic sa respecte orarul de odihna pentru a avea energia necesara pentru intreaga zi.

cupa_hagi_danone

Cupa Hagi Danone este o competitie organizata in parteneriat de catre Danone Romania si Fundatia Gheorghe Hagi, in colaborare cu Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice.

Marea castigatoare a Cupei Hagi Danone reprezinta Romania in fiecare an la turneul final al celei mai importante competitii mondiale de fotbal pentru copii sub 12 ani, Danone Nations Cup sustinuta de FIFA si inventata de Danone.

Pustii romani joaca alaturi de reprezentantele altor 31 de tari pe cele mai vestite stadioane din lume: Wembley,  Stade de France, Santiago Bernabeu si au ocazia sa ii intalneasca pe idolii lor: Zinedine Zidane, Vicente Del Bosque, Cafu sau Michael Ballack.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre