Sfaturi pentru o zi reusita impreuna cu copiii, fara crize, drame sau plans

/ / Modificat: 2022-07-04
Sfaturi pentru o zi reusita impreuna cu copiii, fara crize, drame sau plans

Visul oricarui parinte este acela de a avea parte de cat mai multe zile usoare atunci cand ies impreuna copii, fara crize de furie, drame, plansete sau tot felul de probleme.

Am întrebat 15 bloggeri părinți care sunt cele mai bune sfaturi pentru o ieșire de succes a copiilor în oraș, bazate pe anii lor de cunoștințe și practică. Iata mai jos cateva dintre sfaturile si regulile pe care ei le urmeaza:

1. Fă-ți timp să tragi un pui de somn

Dani Ward, Scutece în Paradis

"Dacă călătoriți cu copii mici sau bebeluși, planificați din timp unde și cum vor dormi. Somnul este o parte esențială a zilei unui copil mic și, ca părinți, știm că este important să nu sărim peste un somn. Cu toate acestea, într-o zi de excursie, de multe ori presupunem că vor "dormi pe drum" și va fi bine.

În timp ce somnul din mers este o opțiune fabuloasă și adesea cel mai bun plan pentru o zi de excursie cu copiii, este totuși important să includeți această parte a zilei în itinerariu. Planificați ceva discret pentru momentul din zi în care vă așteptați ca copilul dumneavoastră să ațipească. Știți unde vreți să fiți în acel moment al zilei și planificați în jurul meselor, așa cum ați face acasă.

Dacă copilul dvs. este obișnuit să doarmă în căruciorul de călătorie sau în port-bebe, asigurați-vă că îl aveți la dispoziție la ora de somn. Dacă copilul nu doarme bine în cărucior, nu riscați să ruinați călătoria încercând să forțați acest lucru. Este mai bine să vă întoarceți la hotel sau acasă pentru o pauză la prânz și să trageți un pui de somn, astfel încât să fiți gata să va bucurati de restul zilei afară.

2. Planificați-vă orele de masă

Sfaturi pentru ieșirile în aer liber pentru copii, Manpreet, HelloManpreet.com

"În calitate de îngrijitoare a 4 copii adoptivi, o zi de ieșire poate merge în multe direcții diferite! Pot fi foarte obositoare, dar și incredibil de distractive. Dar o zi în oraș cu copiii nu este ceva ce aș recomanda să fac fără un fel de planificare, iar în acest caz, planificare cu privire la mâncare.

Planificarea unor gustări pe care să le luați cu voi, vă va economisi foarte mult timp, deoarece nu va trebui să vă opriți în diferite locuri pentru a mulțumi fiecare copil.

De asemenea, de obicei, este mult mai sănătos pentru copii dacă aveți gustări și apă de acasă. Dacă nu există alergii, atunci vă recomandăm să alegeți batoane care au nuci și fructe uscate, deoarece acestea se digeră mai lent.

De asemenea, puteți opta pentru opțiunea sandvișurilor făcute în casă, lăsați-i să își aleagă umplutura preferată, iar pe traseu le vor ronțăi cu plăcere, fără să se agite! Acestea sunt doar câteva mici sfaturi din experiență care vă vor face ziua mai plăcută și mai puțin stresantă."

3. Aveți o geantă de divertisment

Rachel, Copii din Wanderlust

"După ce am călătorit foarte mult cu 3 copii mici în ultimul an (călătorind cu normă întreagă), marele meu sfat ar fi o geantă de divertisment.

Întotdeauna avem o geantă deja împachetată cu diverse surse de divertisment: cărți cu abțibilduri, cărți de colorat și pixuri, jocuri portabile. Multe dintre lucrurile din geanta noastră de divertisment sunt activități care inspiră dorința de a călători. Avem, de asemenea, iPad-ul încărcat cu câteva aplicații educaționale grozave.

4. Planificați cu atenție ziua

Jacquie Hale, UKFamilyTravel.com

"Ceea ce am învățat prin încercări și (multe) erori este că a călători cu copiii nu este prea distractiv atunci când aceștia sunt obosiți. În cel mai bun caz, un copil obosit poate însemna multe probleme.

Noi am descoperit că cea mai bună modalitate de a evita acest lucru este să ne planificăm ziua astfel încât să putem strecura un pui de somn rapid. Facem multe excursii cu copiii și ceea ce funcționează bine pentru noi este să avem o dimineață plină de energie fie într-un parc, fie pe o plajă extraordinară pentru familii, să luăm prânzul și apoi să plecăm spre următoarea destinație.  Copiii vor adormi cu siguranță după dimineața încărcată și vor trage un pui de somn decent, mai ales dacă aveți o perioadă bună de timp de călătorie între destinații.

5. Nu înghesuiți ziua

Jenny de la Peak District Kids

"Am călătorit foarte mult cu copiii noștri încă de când s-au născut; drumeții în Himalaya, explorarea templelor din India, traversarea Africii de Sud.

Băieții noștri au acum 5 și 6 ani, iar regula numărul unu pe care o respectăm este: nu înghesuiți prea multe într-o singură zi.

Locurile, oamenii și culturile noi pot fi o supraîncărcare senzorială pentru mințile mici. În plus, există întotdeauna ceva nou care le atrage atenția, fie că este vorba de o grămadă de pietre pe care să se cațere, de un stand de gustări la colțul străzii sau pur și simplu durează mai mult să meargă. Totul durează întotdeauna mai mult cu copiii, mai ales cu cei mici, iar orice stres din viața de părinte provine adesea din faptul că ne grăbim copiii.

Nimeni nu-și dorește copii morocănoși, irascibili, prea obosiți... și nici părinți. Vă cunoașteți copiii, nu-i forțați prea mult. Acordă-ți mult timp în timpul zilei și, crede-mă, toată lumea va fi într-o dispoziție mai bună. Iar dacă veți descoperi că aveți timp pentru mai mult, atunci e fantastic!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vacanta copii Sfaturi comportament copil

Articole recomandate

Citeste si despre