Pentru ce jocuri de calculator ai nevoie de un mouse cat mai bun?

/ / Modificat: 2022-11-29
Pentru ce jocuri de calculator ai nevoie de un mouse cat mai bun?

Dacă ești un pasionat de gaming, atunci știi cât de important este să ai cel mai bun echipament pentru experientele tale incredibile. Una dintre piesele hardware esențiale pentru jucători este un mouse bun pentru gaming.

 

Dar ce caracteristici reprezintă un mouse „cât mai bun” și pentru ce jocuri de calculator ai nevoie să îl folosești, descoperă citind mai jos.

Când joci o mulțime de jocuri, un mouse mai confortabil, cu timp de răspuns rapid, un senzor precis, butoane personalizabile și lumini frumoase poate fi o actualizare utilă față de un mouse obișnuit. Descoperă sute de modele de mouse-uri pe evoMag, caci sigur unul este perfect pentru tine.

Generalități despre un mouse de gaming

Când un jucător începe să caute un mouse de gaming, el va avea de ales dintre caracteristicile generale ale mouse-ului:

  • modul de conectare: wireless, prin fir sau hibrid;

  • tehnologia: optic, laser, infraroșu, bluetooth etc. Cu un mouse de gaming, ai nevoie de un senzor laser. Există 3 tipuri, cu diferențe minime între ele: laser, optic și infraroșu. Când îl vei alege, important este să știi care este distanța la care mouse-ul nu mai poate funcționa pe măsură ce este ridicat (sfat - ideal să fie sub 5 mm).

  • pentru dreptaci, pentru stângaci sau ambidextru;

  • numărul de butoane existente - vei putea configura de la 6 la 20 de butoane, datorită unui software gratuit și dedicat pentru reglarea parametrilor mouse-ului;

  • culoarea de bază - setarea de culoare LED va ilumina mouse-ul în anumite puncte;

  • rezoluția maximă DPI, sensibilitatea optică verticală și orizontală, viteza de mișcare a mouse-ului și precizia, cu valori de la 250 la 16400 DPI pentru cel mai mare model;

  • forma și dimensiunea mouse-ului - optarea pentru modelele moderne diferite care sunt rare și unice nu este neapărat cea mai bună varianta. Dacă este nevoie de performanță este mai bine să alegi forma de mouse clasică, cu care ești deja obișnuit. Există trei dimensiuni pentru un mouse de gaming: mic, standard și mare. Scopul alegerii dimensiunii corecte pentru mâna ta este să te asiguri că poți mișca cu ușurință mouse-ul și că poți obține reacțiile de care ai nevoie în timp ce joci jocul care îți place.

  • greutatea mouse-ului - nu este adesea luată în considerare, dar există în zilele noastre chiar și mouse de gaming care permite utilizatorilor să elimine sau să adauge greutate.

Dacă un mouse de gaming are un senzor defect, el nu va funcționa bine. De asemenea, dacă mouse-ul de gaming are o calitate slabă a construcției, nu te va ține foarte mult.

Și totuși, ce model de mouse să alegi pentru jocurile de calculator pe care le preferi?

Ești un gamer ocazional?

Într-adevăr, dacă ești un jucător ocazional alege un mouse cu multe opțiuni precum reglarea DPI și 6 butoane de control.

  • Ești un gamer de FPS/TPS (First-PersonShooters/Third-Party Shooters) SAU RTS(Real Time Strategy)?

Dacă ești un jucător FPS/TPS sau RTS, alege un mouse de gaming care îți permite sa îi reglezi viteza/ sensibilitățile de mișcare, precum și culorile LED-urilor, datorită software-ului de configurare. Chiar nu ai nevoie de multe butoane pe mouse-ul tău de gaming. Majoritatea jucătorilor care joacă doar jocuri cu împușcături vor dori să seteze un buton pentru a vorbi. Deci, dacă ești genul acesta de jucător, atunci tot ce ai nevoie este de maximum două butoane suplimentare pe mouse-ul tău de gaming.

  • Ești un gamer RTS, MOBA (Multiplayer Online Battle Arena ) și AA/RPG (Action - Adventure/Role-Playing Game)?

Dacă ești un jucător experimentat de RTS, MOBA și AA/RPG, alege un mouse cu cât mai multe butoane de configurat și o rezoluție maximă de peste 8200 DPI.

  • Ești un jucător MMORPG (MassivelyMultiplayer Online Role-PlayingGames)?

În cele din urmă, dacă joci în principal jocuri MMORPG, alege un mouse cu peste 10 butoane configurabile și rezoluție mare, de peste 1400 DPI. Când alegi un astfel de joc atunci este clar că ai nevoie de mai mult de două butoane suplimentare pe mouse.

Jocurile acestea au, de obicei, o mulțime de combinații de taste diferite pentru a executa acțiuni specifice, denumite macrocomenzi, care pot să fie asociate multiplelor butoane existente pe un mouse.

Dacă ești o persoană care alege dintr-o gamă variată de jocuri sau vrei caracteristici suplimentare pentru un mouse de gaming, atunci investiția într-unul va merita pentru tine.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jocuri

Articole recomandate

Citeste si despre