De ce jucariile simple din lemn sunt cele mai bune

/ / Modificat: 2022-07-04
De ce jucariile simple din lemn sunt cele mai bune

Ne dorim tot ce este mai bun pentru copiii noștri, dar ce se întâmplă dacă nu ești sigur de cele mai bune jucării? Copilul tău poate fi atras la prima vedere de cel mai strălucitor și mai scump articol, în timp ce jucăriile clasice din lemn de la capătul culoarului sunt trecute cu vederea.

Cu toate acestea, ar trebui totuși să luați în considerare ocazional jucăriile simple din lemn, cu ambalaj de bază, în detrimentul celor din plastic, care atrag mereu atentia prin stralucirea si culorile lor. Iată de ce:

De ce jucării din lemn?

Jucăriile din lemn nu se demodează niciodată. Spre deosebire jucariile din plastic sau cele digitale,jucăriile din lemn sunt la fel de sănătoase pe cât sunt de atemporale.

Există multe motive pentru care jucăriile din lemn sunt mai bune - nu numai pentru copilul dumneavoastră, ci și pentru mediu. Ele sunt mai durabile (producând mai puține deșeuri decât omologii lor din plastic), sunt biodegradabile și pot fi chiar fabricate din lemn durabil. De asemenea, jucăriile din lemn de bună calitate, ecologice, nu conțin PVC, ftalați sau substanțe chimice similare utilizate în jucăriile din plastic. Atenție, totuși, la lemnul ieftin, de calitate inferioară.

Unele sunt fabricate din placaj care este plin de cleiuri toxice și care leagă formaldehidă. Lipsa controlului de calitate asupra acestor materiale mai ieftine înseamnă că există o mare probabilitate ca și vopselele contaminate cu plumb să fi fost folosite.

Costuri reduse, calitate ridicată

Jucăriile din lemn masiv vă permit să rămâneți ecologic chiar și atunci când aveți un buget limitat. Există o mulțime de jucării din lemn de calitate pe piață care nu vă vor lăsa o gaură în portofel și sunt de fapt mai complexe decât ați putea crede. 

Joaca - hrană pentru reflecție

Atunci când copiii se joacă cu jucării, ei nu doar se țin ocupați, ci și învață serios. Cercetările indică faptul că timpul de joacă nestructurat - de exemplu, jucării simple din lemn, cu finalitate deschisă - este atât valoros, cât și preferat față de timpul petrecut în clasă. Imaginația copiilor se dezvoltă atunci când se joacă cu lucruri care nu au o singură utilizare evidentă. Imaginați-vă un copil mic care se joacă cu blocuri de lemn: acestea pot fi stivuite în forma unei case, a unei clădiri, a unei grădini zoologice sau a orice altceva pe care el sau ea îl poate visa.

Clișeul poate să dreneze creierul

De multe ori, jucăriile populare sau cele care par cele mai stimulative pentru copii și adulți sunt cele care nu sunt un bun adaos la cutia de jucării. Aceste tipuri de jucării sunt articolele strălucitoare, din plastic, împachetate cu un element electronic care oferă puțin în ceea ce privește jocul creativ și pot chiar să interfereze cu dezvoltarea în ciuda afirmațiilor producătorului.

O jucărie nu are nevoie de toate clopotele și fluierele. În plus, suprastimularea poate duce la un impact neuronal negativ, făcând mai dificilă gândirea critică a creierului.

Chiar dacă nu cumpărați gadgeturi strălucitoare pentru copilul dumneavoastră, există totuși o mulțime de motive pentru a evita plasticul. Lăsând la o parte problemele de dezvoltare, multe jucării din plastic pot fi dăunătoare - și nu numai pentru mediu.

Poate că sunteți la curent cu rapoartele recente care leagă perturbarea hormonilor de substanța chimică bisefenol A (BPA) utilizată în materialele plastice. Aceasta este doar una dintre numeroasele substanțe chimice care se găsesc în jucăriile din plastic. PVC-ul (vinilul) este o altă substanță chimică neplăcută pe care trebuie să o evitați atunci când cumpărați jucării și poate conține substanțe cancerigene cunoscute, cum ar fi ftalații.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jucarii bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre