Copiii invata prin joaca cum sa aiba grija de un nou membru al familiei!

/ / Modificat: 2019-07-10
Copiii invata prin joaca cum sa aiba grija de un nou membru al familiei!

Sosirea pe lume a unui nou membru al familiei este un eveniment ce vine la pachet cu o multitudine de emotii.

In timpul sarcinii, parintii vor trebui sa obisnuiasca fratele sau sora mai mare cu noua situatie pentru ca bebelusul sa fie acceptat si sa nu devina motiv de gelozie.

Este bine ca vestea cea mare sa fie data de parinti cu cateva luni inainte ca bebe sa vina pe lume, pentru ca fratele sau sora mai mare sa constientizeze noul statut. Mami si tati vor trebui sa-i explice ca vor aparea noi responsabilitati in familie, legate de ingrijirea unui copil mic, dar acest lucru nu va schimba cu nimic dragostea si grija cu care el este inconjurat.

Este bine ca pe parcursul lunilor de sarcina, copiii sa interactioneze, pe cat posibil, cu alti bebelusi, sa-i tina in brate, sa vada cum sunt ingrijiti, pentru a se obisnui, treptat, pentru aparitia unui nou membru in familia lor.

De asemenea, este important sa le explicati ca bebelusul va avea propriul program ce va include rutina baitei, va trebui sa ii respecte orele de somn si momentul alaptarii. Implicati-i pe cat posibil in aceste activitati pentru a constientiza cata nevoie are bebelusul de atentia si dragostea tuturor membrilor familiei.

In plus, parintii pot implica fratele sau sora mai mare in diverse activitati ce tin de alegerea hainelor bebelusului, a jucariilor, a decorului camerei nou-nascutului.

Un rol foarte important in aceasta etapa il au jucariile pe care le putem folosi in scop educativ, cele care il responsabilizeaza pe copilul mai mare si care il pun in situatia de a se comporta “ca un parinte”, facandu-l sa inteleaga cat de importante sunt lucrurile pe care acestia le fac pentru bebelus in fiecare zi.

Papusa Baby Alive de la Hasbro este o alegere buna atunci cand va doriti ca micutul/micuta voastra sa experimenteze ce inseamna sa ai grija de un bebe. In varianta Shimmer’n Splash Mermaid, papusa Baby Alive se poate transforma din bebelus intr-o sirena, doar prin simpla atasare a unei cozi colorate, astfel distractia va fi garantata in piscina sau chiar la voi in cada.

hasbro1

hasbro2

Baby Alive Shimmer’n Splash Mermaid vine la pachet cu diverse accesorii, astfel ca poate fi hranita (cu ajutorul biberonului) si poate fi schimbata dupa ce bea apa (are un pampers), astfel copilul invata prin joaca ce presupune ingrijirea unui bebelus, de la respectarea orei de masa, la schimbatul scutecelor si chiar rutina de somn.

hasbro3

hasbro4

Hasbro, unul dintre cei mai mari producatori de jucarii din lume, si-a dorit ca totul sa fie mai atractiv pentru cei mici, asa ca le ofera papusa Baby Alive Shimmer’n Splash Mermaid in mai multe variante, cu diverse nuante de par sau culori ale pielii. Este potrivita pentru copiii cu varsta de peste trei ani.

hasbro5

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Joaca Joaca bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre