Cadouri de Craciun pentru copii. Ce sa ii oferi daca are intre 1 si 12 ani

/ / Modificat: 2018-12-13
Cadouri de Craciun pentru copii. Ce sa ii oferi daca are intre 1 si 12 ani

Cumpararea cadourilor pentru Craciun ne pune intotdeauna intr-o situatie delicata. Pentru ca oricat de mult am crede ca ne cunoastem copiii, nepotii sau finii, mereu vom intampina dificultati in a face alegerea cea mai potrivita.

Cadourile pe care copilul le gaseste sub brad ai vrea sa fie amuzante, utile, interesante si obligatoriu pe placul lui. Doar ca toate aceste conditii sunt greu de indeplinit. E important sa tii cont de un lucru: cadourile se fac pentru copil, deci e important ca lui sa ii placa, nu sa le fie neaparat de folos parintilor.

Daca nu esti un expert in cadouri si te afli in cautarea unor idei, acest articol s-ar putea sa fie raspunsul la dilemele tale. Vom incerca in continuare sa iti oferim cateva sugestii de cadouri potrivite in functie de varsta. Pentru ca, nu-i asa, e important sa tinem cont de varsta, sexul si de aptitudinile copilului caruia ii oferim un dar de Craciun.

Iata cam ce i-ai putea face cadou copilului in cazul in care te substitui anul acesta Mosului:

Cadouri de Craciun pentru copiii de la 1 la 4 ani

Prima grupa de varsta poate parea si cea mai dificila. Mereu ne intrebam: ce poti sa ii oferi oare unui copil de 2 sau 3 ani ca sa se bucure? Evident, cel mai simplu este sa cumperi haine. Te poti gandi ca este iarna si ca micutul are nevoie de o geaca, de caciula si fular sau poate de o tinuta speciala pentru ziua de Craciun. Evident, aceste achizitii le trecem mai degraba la capitolul “cadouri pentru copii utile pentru parinti”, caci ii scutesti pe ei de o cheltuiala in plus, nu ii faci neaparat o bucurie copilului. Atentie mare insa la marimi. Consulta un tabel cu marimile pe care le poarta copiii in functie de varsta sau, si mai bine, intreaba-i parintii ce dimensiuni sunt potrivite.

Daca vrei totusi sa oferi o jucarie interactiva, atunci opteaza pentru o carte muzicala, un Walkie Talkie, o bicicleta de lemn fara pedale sau un puzzle de lemn. Un scaun de bicicleta e un cadou util, iar pentru amuzamentul celui mic, ofera-i un cort de interior care sa se transforme in spatiul sau preferat de joaca.

Cadouri pentru copii de la 5 la 8 ani

Grupa aceasta de varsta ofera de asemenea o multime de variante cand vine vorba despre daruri. Poti alege cadouri educationale, pentru a-l stimula intelectual, sau poti opta deja pentru un gadget simplu, insa intreaba-i mai degraba parintii daca sunt de acord cu un astfel de dar. O idee buna ar fi sa ii cumperi o periuta de dinti electrica. Aceasta il va stimula sa isi curete periodic dintii. O bicicleta adaptata varstei, de data aceasta cu pedale, va fi un dar care il va bucura tare mult pe pusti. La fel o trotineta, un joc twister sau un joc Lego ori seturile de bucatarie.

Cadouri pentru copii de la 9 si 12 ani

Cadourile in acest caz incep sa devina ceva mai speciale, deoarece la 10 ani incep sa fie deja mai putin copii si mai mult inclinati sa ii copieze pe adulti, deci sa isi doreasca obiecte “de oameni mari”. De aceea, niste haice ceva mai fancy, o pereche de cizmulite “de domnisoara”, o mini trusa de machiaje sau o tableta vor fi cadouri foarte apreciate. De asemenea, poti opta pentru un skateboard, o trotineta electrica, un joc Lego sau pentru seria completa Harry Potter.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre