Activitati placute pe care sa le faci cu copiii acasa

/ / Modificat: 2021-10-14
Activitati placute pe care sa le faci cu copiii acasa

Iata cateva activitati creative si constructive pentru tine si copilul tau pe care le poti desfasura acasa.

Odata cu sezonul rece este din ce in ce mai greu sa iesi din casa cu al tau copil. Vremea rea si frigul nu iti mai permit sa lasi copilul la joaca in parc ore intregi. Asta inseamna ca trebuie sa gasesti alternative la iesitul in parc domestice. Si pentru ca statul in fata televizorului sau a unei tablete nu este intotdeauna in avantajul copilului, cel mai bine este sa iti gasesti timp de joaca creativa si constructiva alaturi de cel mic. Prin urmare, iata cateva activitati pentru tine si copilul tau pe care le poti desfasura acasa.

Ascunde jucarii si obiecte de interes pentru copil prin casa si apoi deseneaza o harta a locuintei pe care sa evidentiezi ascunzisurile. Daca copilul este mai mare, atunci poti folosi ghicitori pentru a-l ajuta sa gaseasca locurile ascunse. Iar obiectele pe care le ascunzi, pot sa fie dulciuri, de care gasesti de toate felurile la Lidl, jucarii si chiar cadouri. Iar cand ramai in pana de idei, poti sa consulti oferta online Lidl pentru a gasi bunatati dar si jucarii pe care apoi sa le lasi vanate de copilul tau. Important este sa va distrati, dar si sa stimulezi curiozitatea micutului.


Organizeaza o petrecere pentru o jucarie

Nu intotdeauna te poti coordona cu alti parinti pentru a organiza intalniri. Iar daca al tau copil se simte singur si plictisit, atunci o petrecere pentru jucarii poate inlocui cu succes o dupa-amiaza impreuna cu prietenii. Umfla cateva baloane, pune muzica si cumpara cateva prajituri. Poti chiar sa mergi mai departe si sa alegi o tema, pentru a avea diversitate. Fie ca vorbim de o petrecere cu ceai sau de una cu roboti care se transforma, cu siguranta copilul tau se va distra. In plus, poti folosi aceasta oportunitate pentru a petrece mai mult timp cu copilul tau.

Desene in marime naturala

Daca al tau copil are inclinatii artistice nu ar trebui sa te limitezi la desene pe foaie A4. Am in vedere ca aveti timp la dispozitie poti sa incerci sa recreezi desene marime naturala. Lipeste pe pereti foi A4 asta daca nu gasesti o coala de hartie suficient de mare. Si apoi puteti incepe sa desenati tot ce va doriti, de la animale la forme geometrice sau personaje din desene animate. Pentru copiii mai mici poti sa desenezi conturul si apoi sa umpleti impreuna culorile. Aceasta activitate este excelenta pentru lunile de iarna avand in vedere ca astfel va veti petrece mult timp impreuna in casa.

Recreeaza jocuri televizate

Roata Norocului, Am intrebat 100 de romani, Vrei sa fii miliardar, stii si castigi, toate sunt emisiuni interactive, bazate pe cunostinte generale, care pot fi recreate acasa chiar si cu copii. Gandeste de la formatul emisiunii si apoi incearca sa il refaci. Desigur trebuie sa adaptezi intrebarile la varsta copilului tau. Si nu uita ca atitudinea prezentatorului este importanta pentru a stimula interesul participantilor la joc. Asa poti sa petreci timp de calitate cu micutul tau in timp ce invatati impreuna lucruri noi.

Adu sala de sport la tine acasa

Avand in vedere ca timpul rece nu va mai permite sa petreceti mult timp in parc cel mai probabil copilul tau are foarte multe energie. Este bine pe langa vizitele la locurile de joaca indoors sa incerci cateva activitati fizice acasa, pentru a elimina energia reziduala. Poti sa cauti tutoriale pe YouTube sau sa mergi pe mana exercitiilor pe care le faceai atunci tu cand erai in scoala. Insa, aceste activitati va permit sa va petreceti timp de calitate impreuna. In plus, imbina utilul cu placutul, pentru ca te motiveaza şi pe tine sa ai un stil de viata mai activ.

Nu este greu sa gasesti activitati creative si interesante pentru a te distra impreuna cu al tau copil. Gandeste-te la ce iti doreste, ce face impreuna cu prietenii si incearca sa recreezi acele momente. Avand in vedere ca aceste activitati le faceti impreuna puteti sa mergeti mai departe si sa marjezi si pe educatie. Astfel, unde o petrecere cu prietenii se bazeaza doar pe joaca, tu o poti presara cu informatii care cu siguranta il vor ajuta pe cel mic in timp. Cu desenul, poti iesi, de asemenea, din zona conventionala, pentru a crea o activitate mai interesanta, daca nu prin produsul final, macar prin experienta. Astfel, copilul tau va invata sa pretuiasca timpul petrecut impreuna dar va avea parte si de aventuri unice, care cu siguranta il vor marca.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati artistice copii Activitati amuzante copii

Articole recomandate

Citeste si despre