Activitati amuzante pentru un Halloween petrecut acasa alaturi de copii

/ / Modificat: 2021-10-26
Activitati amuzante pentru un Halloween petrecut acasa alaturi de copii

Situatia actuala ne face sa petrecem mai mult timp in casa. Cum Halloweenul bate la usa, iar cei mici adora aceasta sarbatoare, nu inseamna ca trebuie sa renunti la a va distra copios, chiar daca nu mai puteti participa la petreceri tematice.

In plus, clipele petrecute alaturi de familie, acasa, sunt cele de care copiii isi vor aminti cu drag toata viata. Iata cum poti face un Halloween memorabil si distractiv pentru cei mici.

Decoreaza casa de Halloween

Poate ca Halloween-ul se simte diferit in acest an, dar poate arata la fel. Umple casa cu toate decoratiunile de Halloween pe care le ai: dovleci, schelete, ciori, pisici negre, panze de paienjeni, lilieci, etc. Decoratiunile sunt o modalitate excelenta de a pastra viu spiritul Halloween-ului, dar si de a petrece timp de calitate alaturi de familie.

Costumati-va, chiar daca stati in casa

Chiar daca stati in casa, costumele vechi pot fi scoase de la naftalina si refolosite. Sau puteti crea costume noi din ce aveti prin casa. Scopul este unul singur: acela de a va distra copios intreaga zi.

Decorati dovleci

Aceasta este o traditie de Halloween care este la fel de distractiva an de an. Dovlecii pot fi decorati ca atare sau pot fi sculptati. Orice metoda ati alege, tine cont ca singura regula este ca fiecare membru sa decoreze propriul dovleac.

In cazul in care ai copii mici, decorarea dovlecilor prin pictare este cea mai sigura metoda, deoarece risti ca cei mici sa se raneasca in timp ce sculpteaza dovleacul. Spala bine dovlecii inainte, folosind putin detergent de vase si un burete, pentru a indeparta orice impuritati de pe coaja. Lasa-i sa se usuce si abia apoi apucati-va de pictat. Este indicat sa folositi culori acrilice, care au o mai mare aderenta. Puteti decora dovlecii oricum doriti, de la fete inspaimantatoare, la fete amuzante sau chiar peisaje.

Pentru copiii mai mari, care stiu deja sa foloseasca un cutit cu grija, sculptarea poate fi o metoda distractiva de a petrece timpul. Incepe prin a desena cu un marker ochiii, gura si nasul dovleacului, apoi sculpteaza cu atentie urmand conturul trasat.

Preparati impreuna bunatati cu tematica de Halloween

Prepara impreuna cu cei mici delicii cu tematica de Halloween. Puteti crea un preparat simplu, precum pizza, pe care sa o decorati in forma de dovleac inspaimantator ori fantoma. Sau puteti pregati crenvursti in forma de mumii. Trebuie doar sa-I invelesti in aluat de foetaj si sa-i bagi la cuptor.

Seara de film horror

O seara de film horror este tot ceea ce iti poti dori de Halloween. Alege insa un film potrivit varstei copiilor. Poate fi chiar un desen animat cu tematica de Halloween, sau un film special pentru copii. Daca ai copii adolescenti, puteti alege un film mai inspaimantator.

Seara de povesti inspaimantatoare

Seara poti organiza un concurs de povesti inspaimantatoare. Stinge luminile, ia o lanterna si, fiecare membru al familiei, trebuie sa spuna o poveste inspaimantatoare. Puteti inventa pe loc povesti.

Taguri Activitati distractive halloween copii

Articole recomandate

Citeste si despre