3 activitati folositoare pe care sa le faci cu copilul tau iarna aceasta

/ / Modificat: 2019-01-14
3 activitati folositoare pe care sa le faci cu copilul tau iarna aceasta

In afara de bulgareala ocazionala si de sanius, iarna nu ai la dispozitie foarte multe actiuni pe care le poti face in aer liber alaturi de cei mici.

Prin urmare, trebuie sa gasiti modalitati in care va puteti distra la fel de bine si inauntru, jucandu-va si invatand lucruri noi si utile. Timpul petrecut alaturi de copii le e extrem de benefic acestora, deci iata mai jos cateva idei pe care le poti pune in practica iarna aceasta.

Jucati-va si dezvoltati-va impreuna

Lumea unui copil se invarte in jurul jocului; el vede totul ca pe un joc si ii place sa te provoace si pe tine sa faci la fel. Incearca sa-ti rezervi in fiecare zi cel putin o ora in care sa te joci cu copilul tau, timp in care sa va distrati impreuna, sa va consolidati relatia si ii dai sfaturi utile pe care sa le tina minte.

Puteti face asta prin intermediul jucariilor educationale de la EduClass, care va ajuta sa construiti impreuna si sa concurati la capitolul imaginatie. De exemplu, setul de constructie Stepa va introduce in lumea animalelor de stepa, despre care ii puteti povesti micului partener de joaca.

Si cartile de colorat din gama Water Magic le ofera copiilor sansa de a-si dezvolta cunostintele legate de lumea inconjuratoare, iar Bormasina Magica de la Educational Insights ii incurajeaza sa-si puna in aplicare abilitatile practice. Tot la EduClass gasiti si divese jocuri de strategie, care favorizeaza rezolvarea rapida de probleme si lucrul in echipa.

puzzle-copii

Cititi cat mai mult

Pe langa jocuri, copiilor li se mai par fascinante si povestile, pe care e posibil sa vrea sa le asculte in repetate randuri. De aceea, lectura de dinainte de culcare e o activitate pe care ei o asteapta cu entuziasm.

Faptul ca aud lucruri care ii mentin concentrati ii ajuta pe cei mici sa-si mareasca vocabularul si sa inteleaga mai bine sensul cuvintelor, iar din peripetiile prin care trec personajele de basm se pot desprinde invataturi.

Povestile magice ale fratilor Grimm si carti precum Print si cersetor sau Vrajitorul din Oz nu au cum sa lipseasca din biblioteca lor, in timp ce enciclopediile le destainuie secretele lumii inconjuratoare. La Libris, pe langa carti ca cele mentionate, gasiti si carticele de copii cu jocuri distractive pentru copii, astfel incat sa fiti pregatiti din timp pentru urmatoare intalnire de joaca cu colegii de la gradinita sau de la scoala.

citit-copii

Faceti sport impreuna

Activitatile fizice sunt binevenite pe tot parcursul anului, insa in sezonul rece importanta lor e cu atat mai mare cu cat mentinerea in forma ne ajuta sa combatem temperaturile scazute si aparitia racelilor. Practicarea unui sport contribuie la dezvoltarea fizica si psihica a copilului tau si la stilul echilibrat de viata al tau, iar daca il practicati amandoi si distractia va fi pe masura.

Complice va ajuta sa experimentati sporturi noi prin pachetele sale experientiale, cum ar fi Time together, care cuprinde o sesiune de squash urmata de vizionarea unui film sau Father & Son, care e perfect pentru un tata care sa escaladeze alaturi de fiul sau si sa joace badminton si squash.

 cadouri-complice

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati Activitati interactive copii Activitati copii

Articole recomandate

Citeste si despre