10 teme de vacanta pentru parinti de la o super-invatatoare

/ / Modificat: 2019-06-18
10 teme de vacanta pentru parinti de la o super-invatatoare

Invatatoarea Mara Luana Rauca, unul dintre dascalii implicati in corectarea derapajelor din invatamant, ii sfatuieste pe parinti sa lase copiii sa copilareasca deoarece "copilaria este trecatoare" si trece mai repede decat isi pot da seama.

Aceasta le-a dat parintilor 10 teme de vacanta care sa-i faca fericiti pe cei mici

1. Tineti-i in brate cat puteti de mult. Imbratisarea este un medicament care vindeca spiritul.

2.Cititi impreuna o carte de aventuri sau amuzanta. Rasul inlatura grijile si relaxeaza. Nu ingrasa, va asigur. Creeaza insa o atmosfera destinsa si incheaga relatiile.

3.Lasati-i sa transpire si sa se murdareasca! Nu ii mai cocolositi! Sunt foarte rezistenti si au nevoie sa-si consume energia. Puteti sa o faceti impreuna de cate ori se iveste ocazia. Alergati, explorati si murdariti-va impreuna, apoi faceti poze la care sa va uitati peste ani. Va fi amuzant sa va amintiti impreuna aceste momente.

4.Lasati-i sa manance si ce le place! Nu va agitati prea tare daca sar peste o masa. Pastrati rutina alimentara, insa din cand in cand mai inchideti ochii la poftele lor.

5.Vorbiti cat mai mult despre temerile lor si invatati-i sa le depaseasca! Aveti ocazia sa va descoperiti copiii si sa rezolvati multe dintre problemele pe care le intampina.

6.Temele primite de copii de la scoala nu trebuie transformate intr-o corvoada. Eu mi-as lasa copilul o saptamana sa se relaxeze dupa terminarea anului scolar, apoi as stabili impreuna cu el in fiecare dimineata un program care sa fie pe placul lui nestresant in care as strecura si cateva exercitii din tema primita. Ar fi de preferat ca el sa vina cu initiativa, dar daca acest lucru nu se intampla, nu va panicati.

Nu toti copiii sunt la fel si nu faceti comparatii intre ei. Veti acumula frustrari si nu este bine pentru nimeni, nici pentru voi, nici pentru copiii vostri. Nu uitati ca este totusi vacanta, nu maraton. Temele sunt date pentru exersare, asadar mai usor cu obligativitatea scrierii lor. Daca nu reuseste sa le termine pe toate, asta e! Nu va suparati pe el! Cea mai importanta tema de vacanta a copilului este joaca si, daca s-a jucat, inseamna ca si-a facut-o.

7. Planificati-va concediul impreuna cu el! Cereti-i si copilului parerea! Un copil incantat de calatoria pe care urmeaza sa o faceti este un copil fericit, deci sanatos.

8.Jucati-va pe calculator jocul lui preferat, chiar daca nu va place foarte mult! Lasati-l sa va invete regulile jocului! Ii va creste stima de sine in felul acesta, fiindca va simti ca va poate invata ceva din ceea ce el stie. S-ar putea sa invatati chiar mai multe decat va imaginati.

9.Faceti ordine in casa impreuna si responsabilizati-va putin cate putin copilul dandu-i sarcini pe masura puterilor lui! Aceste activitati trebuie facute impreuna cu zambetul pe buze si multa voie buna. Asa va indragi curatenia si o va pastra mai mult timp.

10.Cantati si dansati impreuna! Este adevarat ca nu toti copiii se dau in vant sa cante si sa danseze de fata cu cineva, dar timiditatea poate fi invinsa cu rabdare si perseverenta. Aceasta activitate este binefacatoare si pentru voi, si pentru copii. Invatati impreuna pasi de dans si filmati-va in timp ce faceti asta! Inca o amintire frumoasa veti fi castigat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vacanta Vacanta copii Activitati vacanta copii

Articole recomandate

Citeste si despre