Un psiholog renumit spune care este cea mai mare greseala pe care o fac parintii in educatia copiilor

/ / Modificat: 2023-06-14
Un psiholog renumit spune care este cea mai mare greseala pe care o fac parintii in educatia copiilor

Misiunea de parinte nu este deloc una usoara si vine la pachet cu numeroase provocari, iar cei care au copii stiu foarte bine despre ce este vorba. E imposibil sa nu faci greseli in procesul de educatie, insa este ideal ca acestea sa aiba daune minime pentru copil. De multe ori insa, din dorinta de a-l proteja si de a-i oferi copilului tot ce este mai bun, unii parinti exagereaza si produc daune care au ecou pe termen lung.

Psihologul Radu Leca este de parere ca, atunci cand parintii devin prea protectivi, copiii au de suferit. Specialistul a explicat, in cadrul unei editii a emisiunii EGO Life, ca unii parinti nu isi lasa copiii sa fie independenti si le ofera totul pe tava. Astfel, mamele si tatii care sunt supra-protectori nu fac decat sa le faca rau copiilor, pe termen lung, spune psihologul. Asa se face ca unii dintre acesti parinti apeleaza la el sau la alti colegi de-ai sai, cerand ajutorul atunci cand nu mai stiu cum sa gestioneze situatia.

„Ma lovesc de nepasare, de nepasarea parintilor (…) Parintii sunt cheia catre tot acest esec fulminant pe care copiii nostri il au in viata de zi cu zi. Stai si te uiti la majoritatea copiilor care fac parte dintr-o structura a societatii, care este amorfa si dismorfa in acelasi timp si care creeaza niste monstri pe care noi ii asimilam ca fiind copiii nostri. Si noi spunem despre ei ca sunt cei mai minunati.

Ii vezi dimineata pe parinti in clasele III, IV, V, VI, pana la VIII, cum stau si isi duc copiii de mana ca si cand ar fi un handicapat total si isi strang copilul in brate. E ca si cand ei pleaca la razboi si tu esti cel care isi ia la revedere de la el”, a precizat psihologul Radu Leca in cadrul emisiunii EGO Life, moderata de Dana Savuica.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Psiholog copii Parinti copii Educatie copii

Articole recomandate

Citeste si despre