Traditii de Craciun pe care ar trebui sa le insuflam copiilor si care merita pastrate

/ / Modificat: 2018-12-23
Traditii de Craciun pe care ar trebui sa le insuflam copiilor si care merita pastrate

Craciunul este una dintre cele mai asteptate si mai frumoase sarbatori de pe parcursul anului. Indiferent de varsta, ne bucuram de acest moment festiv, care este reprezentat de nasterea lui Iisus. 

Sarbatorile de iarna sunt pline de obiceiuri inedite si unice, pe care le-am mostenit de la parinti si bunici, si pe care merita, sa le transmitem, la randul nostru, mai departe, copiilor nostri. 

Sarbatoare a generozitatii 

Craciunul sta sub semnul actelor de generozitate. Copiii il asteapta cu nerabdare pe Mosu’. Ii scriu scrisori, pregatesc colinde si poezii. Este si o ocazie foarte buna de a-i invata pe copii nu numai sa primeasca, ci si sa dea, la randul lor, celorlalti. 

Mai mult, nasterea lui Iisus este si un moment potrivit de a-i invata pe micuti dimensiunea simbolica a unui dar. Nu este neaparat nevoie sa fii bogat sau sa ai o multime de bani pentru a le da celorlalti. Putem darui si altceva in afara de obiecte materiale: o imbratiare, un zambet, un desen facut de noi.

Impodobirea bradului

Un eveniment unic pe parcursul intregului an il reprezinta impodobirea bradului de Craciun. In unele familii, bradul este adus copiilor de Mosu’. In altel, bradul este impodobit de intreaga familiei. Decoratiunile pentru brad, globurile, ghirlandele, pot fi cumparate sau confectionate acasa, de toti membrii familiei. 

Reuniunea familiei

Naterea pruncului Iisus ne reaminteste de cat de importanta si valoaroasa este familia. Iar copiii au nevoie sa asiste la aceasta reuniune a familiei, atat in jurul bradului, cat si in jurul mesei. Este bine sa invitam alaturi de noi alti membri ai familiei, bunicii, unchii si matusile copiilor. Dar si sa reluam legaturi de mult intrerupte cu persoane importante pentru noi. 

Vremea colindelor 

O traditie caracteristica sarbatorilor de iarna o reprezinta cantatul colindelor. Obiceiul de a merge la colindat a cam disparut de la oras. Puteti merge cu micutii la spectacole sau concerte de colinde, puteti primi colindatori in casa sau puteti canta colinde cu totii acasa, in jurul bradului.

Masa de Craciun

Un alt aspect care face Craciunul unic il reprezinta preparatele culinare care se servesc cu aceasta ocazie: carnati, caltabos, sarmale, piftie sau cozonac, sunt cateva dintre alimentele traditionale caracteristice sarbatorii din data de 25 decembrie. Copiii pot fi si ei implicati in pregatirea acestor mancaruri. Daca totusi optezi pentru a le cumpara, este de preferat sa iti faci obiceiul ca macar o prajitura sau niste fursecuri sa le faceti impreuna acasa. 

In esenta Craciunul ne ofera tot felul de ocazii de a petrece timpul impreuna cu cei dragi, mancand, cantand, daruind si primind cu bucurie. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Craciun Craciun copii Traditii copii

Articole recomandate

Citeste si despre