Tatii care fac curat in casa au fiice de succes

/ / Modificat: 2019-05-31
Tatii care fac curat in casa au fiice de succes

Amintiste-ti cum era la tine acasa? Daca tatal tau nu se sfia sa-si impacheteze hainele, sa spale vasele si chiar sa stearga cu mopul, cu siguranta ca ai pentru ce-i multumi.

Iar datorita unui studiu, stim ca tatii care fac curat in casa au fiice de succes.

Acest lucru a fost definit de un grup de cercetatori, dupa analizarea detaliata a atitudinilor, aspiratiilor si succeselor realizate de diferiti oameni. Se pare ca tatii care contribuie la treburile casnice au fiice mai ambitioase.

Trebuie remarcat faptul ca mama nu inceteaza sa fie o figura importanta, dar invataturile tatalui influenteaza in mod semnificativ convingerile copilului in viitor. Rezultatul a fost ca femeile care au avut tati care au facut curat in casa au ales cariere neobisnuite, grele, dar foarte bine remunerate.

Nu acelasi rezultat au obtinut fetele ai caror tati nu s-au implicat in treburile casnie, dar au impus fiicelor obligatii zilnice. Iar fetele care au ramas cu ideea ca doar mama este cea care face curat, aleg locuri de munca unde spera ca altcineva sa le faca treba.

Ce spune psihologul

"Acest studiu este important deoarece sugereaza ca egalitatea sexelor in casa poate fi singura modalitate de a inspira femeile tinere sa se uite la carierele de unde au fost, in mod traditional, excluse", este parerea psihologului Alyssa Croft.

Este o invatatura simpla: munca in echipa si, mai presus de toate, egalitatea de sexe. Astfel, fetele cresc cu ideea ca toata lumea poate, ca trebuie sa muncesti din greu si ca nu se intampla nimic daca tatal decide sa spale vasele.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tata Tata bun Tata crestere copil Tata si fiica

Articole recomandate

Citeste si despre