Povestile clasice si activitatile Montessori, preferate de parinti pentru copiii prescolari

/ / Modificat: 2019-02-28
Povestile clasice si activitatile Montessori, preferate de parinti pentru copiii prescolari

Povestile scurte, usoare, cu care parintii sunt deja familiari fac parte din alegerile de baza ale parintilor si nu numai atunci cand cumpara carti, arata un top al Libris.ro, cel mai mare retailer online de carte din Romania.

Criteriile care sunt luate in considerare atunci cand sunt alese carti pentru categoria de varsta 3-5 ani sunt accesibilitatea povestii/activitatilor propuse pentru varsta prescolara, notiunile educative, usurintacu care si copilul poate manevra cartea, ilustratiile, raportul calitate-pret. 

Alba ca Zapada, Sarea in bucate, Ursul pacalit de vulpe – raman printre cele mai cumparate carti de catre parinti pentru copiii din categoria 3-5 ani, arata cifrele Libris.ro. 

Printre cele mai comandate carti se numara si cele care contin notiuni elementare de vocabular, matematica, stiinte ale naturii – cum ar fi succesiunea anotimpurilor -, dar si volume care ilustreaza evenimente obisnuite din viata de familie, cum ar fi plecarea in vacanta sau sarbatorile traditionale.

In topul vanzarilor pe Libris.ro intra astfel si volumele autorului roman Ioana Chicet-Macoveiciuc – Cuminte de Craciun, Craciunul perfect al Emei.

De asemenea, apreciate sunt si cartile care explica notiuni abstracte, cum ar fi emotiile sau virtutile. De pilda, Alec Blenche reuseste in Aventuri in Tara Virtutilor sa explice unui copil ce inseamna respectul, compasiunea, curajul, modestia, folosind limbajul magic al imaginatiei. 

Iata si un top 5 al celor mai vandute carti pentru copii, indiferent de vârsta, in 2018, potrivit Libris.ro:

1. Cele mai frumoase povesti - Ion Creanga

2. 100 de jocuri distractive si educative

3. Montessori. Vocabular - Lumea plantelor

4. Jocuri ale mintii - Sarah Khan

5. Creionul magic - Caiet de activitati - Grupa mica 3-4 ani - Cristina Banica

Alaturi de povestile clasice, cu care au copilarit si ei, parintii aleg carti si produse din categoria Montessori, care pun accent pe interactiunea celui mic cu spatiul in care traieste.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Povesti copii

Articole recomandate

Citeste si despre