Invata-ti copilul sa adoarma cu o carte, nu la televizor

/ / Modificat: 2021-10-26
Invata-ti copilul sa adoarma cu o carte, nu la televizor

Incurajarea unei rutine de somn este esentiala pentru bunastarea si dezvoltarea optima a copiilor. Este, de asemenea, un moment cheie pentru ca o mama sa petreaca timp de calitate cu copilul ei.

Cartile sunt una dintre cele mai bune modalitati de a ajuta copilul sa doarma bine si de a-i stimula dezvoltarea. Specialistii recomanda cititul in aceasta perioada a zilei, deoarece este o resursa care permite concentrarea fluxului de sange in creier si creste senzatia de calm.

In plus, expertii spun ca este esential sa nu le permitem copiilor sa se uite la televizor sau sa manuiasca dispozitive electronice inainte de culcare, deoarece aceste imagini ii suprastimuleaza, ii pun in stare de alerta si le tulbura linistea. Ca urmare, copiii, indiferent de varsta, nu au parte de un somn odihnitor pentru a-si reincarca bateriile.

Beneficiile unei carti pentru copii

Cititul le permite copiilor sa-si imagineze noi scenarii si sa-si scoata din minte momentele inconfortabile pe care le-au trait in timpul zilei. In acest fel, ei sunt plini de seninatate si cad intr-un somn placut care le intareste dezvoltarea.

Lectura este esentiala pentru a le stimula dezvoltarea creierului. Ca urmare a acestui obicei, conexiunile neuronale sunt intarite, concentrarea se imbunatateste si memoria este stimulata.

In acelasi mod, copilul invata valoarea ascultarii active pentru a dobandi noi cunostinte si valori utile pentru viata. In plus, acestia fac cunostinta cu noi cuvinte, isi extind vocabularul si invata sa isi exprime ideile mai fluent.

Citirea unei povesti seara, inainte de culcare, este esentiala pentru ca un copil sa adopte acest obicei care ii permite sa exploreze senzatii pozitive. In acest fel, in momentul in care vor ajunge la scoala, copiii nu se vor simti fortati sau nemotivati sa citeasca. Vor face acest lucru cu drag.

De asemenea, copiii vor identifica cititul ca o activitate de petrecere a timpului liber si vor apela la citit ca metoda de relaxare in timpul liber.

Consecventa este cheia

Cartile citite seara le permit mamei si copilului sa invete impreuna, sa rada si sa petreaca timpul de calitate pe care il merita. Din acest motiv, ele reprezinta o modalitate excelenta de a imbunatati calitatea vietii si de a incuraja o dezvoltare cognitiva si sociala sanatoasa.

Este important insa ca acest obicei sa fie consecvent si sa se repete seara de deara, pentru ca micutul sa ajunga la o stare de plenitudine.

Nu uita! Somnul este esential pentru ca micutii sa se dezvolte sanatos si sa aiba energia necesara pentru a-si folosi toate abilitatile. Din acest motiv, obiceiurile de odihna pe care le stabilesc parintii sunt decisive pentru calitatea vietii copiilor.

Articole recomandate

Citeste si despre