De ce este important sa-ti inveti copilul sa spuna "Multumesc", "Te rog" si "Buna dimineata!"

/ / Modificat: 2019-08-27
De ce este important sa-ti inveti copilul sa spuna

Amabilitatea este o valoare fundamentala. Invata-i pe copiii tai sa spuna "Va rog," "Va multumesc!" si "Buna dimineata!" Chiar si in zilele cele mai dificile, acestea reprezinta o necesitate.

Si nu numai pentru ca asa este bine si politicos, ci si pentru propria bunastare emotonala.

Este adevarat ca in ultimii ani a existat tendinta de a nu forta copilul sa faca nimic. Sunt total de acord cu multe lucruri. De exemplu, sa obligi copilul sa pupe pe cineva daca nu vrea. Dar nu poti uita ca parintii sunt cei care favorizeaza integrarea corecta a copilului in aceasta lume.

Pentru a-i invata pe copii sa spuna, "Buna dimineata," "Va rog" si "Multumesc" nu trebuie sa-i fortezi, ci sa le arati puterea limbajului.

Aceste trei cuvinte simple sunt magice, reprezinta o atitudine pozitiva care ajuta chiar la secretarea unei substante chimice numita serotonina, hormonul fericirii.

A spune "Multumesc" cu zambetul pe buze, poate schimba multe lucruri.

Cuvintele cu care ar trebui sa iti obisnuiesti copiii de mici

Constiinta psihoemotionala a unui copil incepe intre 3 si 6 ani. La aceasta varsta invata tot ce vede si preia comportamentele si actiunile parintilor sai, fie ca este vorba de comunicarea non-verbala (gesturi si miscari), dar si expresii, intonatii si semnificatii.

Este posibil ca la inceput sa nu inteleaga foarte bine puterea cuvantelor "Multumesc," "Te rog" sau "Buna dimineata!," dar isi va da seama ca ele ii deschid multe usi. Va realiza in mod inconstient ce este empatia, va vedea ca datorita lor va fi mai apreciat si mai respectat.

Aceasta este o lectie importanta pentru copii. Iar cel mai bun mod de a-i invata este prin puterea exemplului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre