De ce copiii din Japonia sunt cei mai ascultatori din lume! Ce secret au parintii japonezi

/ / Modificat: 2020-10-05
De ce copiii din Japonia sunt cei mai ascultatori din lume! Ce secret au parintii japonezi

In Japonia, se foloseste o abordare unica pentru cresterea copiilor, deoarece parintii japonezi le ofera copiilor o ingrijire care este comparata cu o planta care are nevoie permanenta de ingrijire pentru a creste corect. 

Dezvoltarea anumitor abilitati la copii depinde de importanta pe care cultura japoneza o acorda acesteia. Prin urmare, in Japonia, unde sunt apreciate valori precum empatia si restrictionarea afisarii emotiilor, se doreste ca micutii sa dezvolte aceste obiceiuri de la o varsta frageda.

Dependenta copiilor japonezi de mama

Tehnicile parentale japoneze se bazeaza fundamental pe notiuni de dependenta a copiilor de mama. De la nastere, mamele stabilesc o legatura intima cu bebelusii lor si continua sa intareasca aceasta legatura de-a lungul copilariei. Parintii japonezi se ocupa in mod traditional de treburile si responsabilitatile copiilor (imbracarea, baia, pregatirea mesei etc.) chiar si in adolescenta. Spre deosebire de invatarea copiilor sa fie autonomi si independenti din zona occidentala. 

Dezvoltarea acestei apropieri extreme este de preferat modelarii, negocierii si tehnicilor disciplinare atunci cand vine vorba despre cresterea copiilor cu valori sociale si morale in Japonia. Este traditie ca mamele japoneze sa se bazeze pe legatura intima pe care au stabilit-o cu copiii lor decat pe pedeapsa sau alte metode energice pentru a convinge si a-i forta pe copii sa se comporte corespunzator.

Rolul mamelor japoneze

Mamele japoneze determina educatia, hobby-urile si chiar traseele de cariera pe care copiii lor le vor dezvolta si urma. Din aceasta tehnica parentala, copiii japonezi invata sa se supuna cu sarguinta si sa depinda de indrumarea si directia parintilor lor. Rolul mamei este de a fi extrem de atenta si selectiva in luarea deciziilor exclusive cu privire la locul in care merg copiii, ce vor manca, in ce activitati se angajeaza si ce vor purta.

Importanta predarii empatiei

Sa tii cont de impactul actiunilor tale asupra celorlalti este cruciala pentru mentinerea uneia dintre cele mai valoroase lucruri din Japonia: armonia de grup. Acest lucru face ca empatia sa fie nucleul culturii japoneze. In timp ce parintii occidentali  aplica reguli si pedepse, mamele japoneze sunt cunoscute ca isi invata in mod constant copiii cum actiunile lor afecteaza sentimentele altora sau chiar sentimentele animalelor sau obiectelor.

Copiii japonezi incep de la o varsta frageda sa asimileze importanta impactului pe care actele lor le au asupra celorlalti inainte de a actiona.Parintii japonezi ofera copiilor o supraveghere stricta si au cu ei o stransa legatura, indrumandu-le dezvoltarea pentru a stabili rutine si modele de comportament. Cu toate acestea, aceasta indrumare parinteasca devine treptat mai putin necesara, deoarece copiii sunt capabili sa gestioneze singuri tiparele de comportament si rutina.

Japonia este o tara cu o cultura stricta, determinand multi parinti straini sa creada ca parintii japonezi aplica un set de reguli prea stricte. In timp ce parintii occidentali sunt mai concentrati pe aplicarea regulilor si impunerea pedepselor, parintii japonezi tind sa stabileasca mai multe reguli si sa nu se bazeze la fel de mult pe pedepse.

Ascultarea si cooperarea merg mana in manaIn Japonia, copiii fac parte din grupuri mici (sportive, culturale, cluburi in scoala sau in afara scolii), care subliniaza importanta cooperarii si armoniei.

Sursa: eresmama.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre