Cum isi invata parintii japonezi copiii sa nu fie pretentiosi la mancare

/ / Modificat: 2022-08-11
Cum isi invata parintii japonezi copiii sa nu fie pretentiosi la mancare

În timp ce copiii termină repede gustările preferate precum ciocolata, înghețata și alte alimente nesănătoase, când vine vorba de a mânca produse sănătoase, ar găsi toate scuzele pentru a nu le consuma.

Copiii sunt, în general, niște mâncăcioși pretențioși și, în calitate de părinți, depinde de noi să ne asigurăm că își satisfac nevoile nutriționale.

Dar cum îi oferiți copilului dvs. nutriția de care are nevoie atunci când se încăpățânează în timpul mesei? Ei bine, la acest capitol părinții japonezi ne pot învăța multe. Se pare că au câteva trucuri care îi pot transforma pe mâncăcioșii mofturoși în mâncăcioși ascultători. Dacă ești îngrijorat de obiceiurile alimentare ale copilului tău, aceste sfaturi geniale te pot ajuta.

Mancatul trebuie sa fie o placere

Pentru o mulțime de părinți, să-și facă copilul să mănânce poate fi un adevărat coșmar. Și pentru copii, de asemenea, ora mesei poate fi destul de îngrozitoare dacă se termină întotdeauna cu dezacorduri. Așadar, în loc să faceți întregul proces complicat și să vă forțați copilul să mănânce, faceți-l mai plăcut, ca pe un joc. Ați putea adăuga alimente mai colorate în meniu sau ați putea aranja masa în moduri amuzante. Chiar și un lucru atât de simplu precum desenarea unei fețe zâmbitoare pe un sandviș cu unt de arahide și jeleu ar putea face ca masa să fie mai plăcută pentru copilul dumneavoastră. Cel mic va începe să aștepte cu mai multă nerăbdare sesiunile de masă și va ajunge să mănânce bine în acest proces.

Mancati in familie

Mâncatul împreună este un ritual important în cultura japoneză. Luați cel puțin o masă în familie. Atunci când copilul vede că fiecare membru al familiei este implicat în procesul de a mânca, va dori și el să se implice. În acest fel, ei vor deprinde și bunele maniere de a mânca de la adulții din jurul lor. Asigurați-vă că luați una dintre mese, poate cina, cu toată lumea acasă. 

Mancarea servita in farfurii mici

Data viitoare când îi vei servi copilului tău mâncare, fă-o pe o farfurie mai mică. Atunci când îi dați mâncare pe o farfurie mare, chiar dacă porțiile sunt mici, s-ar putea să se simtă intimidat. De fapt, părinții japonezi își pun adesea copiii să își servească singuri porțiile. În acest fel, ei sunt cei mai buni judecători ai cantității de care au nevoie. De asemenea, le permite să aleagă ce intră în farfuria lor. Cantitatea de mâncare pe care ați servit-o pentru copilul dumneavoastră poate să vi se pară normală și potrivită pentru dumneavoastră, dar copilul s-ar putea să nu aibă aceeași părere. S-ar putea întâmpla, de asemenea, ca ei să se fi simțit îndopați ultima dată când le-ați dat o anumită cantitate de mâncare. Așa că, data viitoare, nu te grăbi cu porțiile și folosește o farfurie de dimensiuni mai mici.

Fiți activi pe tot parcursul zilei

Oamenii din Japonia merg adesea cu bicicleta sau pe jos, mai ales dacă distanța de parcurs este una scurtă. De asemenea, părinții japonezi își încurajează adesea copiii să sară și să danseze. Faceți același lucru cu copiii dumneavoastră. Activitatea fizică poate face minuni pentru apetitul lor. 

Permiteți-le să se răsfețe ocazional

Este adevărat că o dietă bine echilibrată care să conțină toate formele de nutrienți este crucială pentru copilul dumneavoastră. Trebuie să vă asigurați că primește suficiente proteine, carbohidrați, grăsimi, vitamine și minerale. Legumele și fructele sunt, prin urmare, etichetate drept "superalimente" pentru copilul dumneavoastră. Acestea fiind spuse, este în regulă să strecurați și un răsfăț ocazional din când în când. Nu vă privați copilul de alimente distractive, cum ar fi un mic baton de ciocolată sau o prăjitură. 

Articole recomandate

Citeste si despre