Ce rutine ale copiilor trebuie mentinute si in vacanta de vara

/ / Modificat: 2023-07-26
Ce rutine ale copiilor trebuie mentinute si in vacanta de vara

Copiii, indiferent de varsta, au nevoie de rutina in viata lor. Odata cu vacanta de vara rutina zilnica se schimba, deoarece nu mai merg la scoala, nu mai au teme, pe scurt pot face orice vor.

In realitate insa, este important ca micutii sa aiba in continuare o rutina atat pentru sanatatea fizica cat si pentru cea psihica. Prin urmare, chiar daca nu mai are teme de facut nu inseamna ca trebuie sa renunte ala obiceiurile sanatoase. Iata care sunt rutinele la care nu trebuie sa renunte copilul in timpul vacantei de vara:

1. Rutina de somn, putin mai flexibila

Chiar si in timpul verii copilul trebuie sa aiba o rutina de somn bine stabilita. Desigur nu se va mai trezi dimineata la 6, prin urmare se poate culca seara cu o ora sau doua mai tarziu, insa programul de somn trebuie sa fie sfant iar copilul nu trebuie sa faca nopti albe.

Desigur, vor urma vacantele, unde serile petrecute in oras sau cu prietenii de familie le va schimba programul, insa acest lucru trebuie sa fie doar o exceptie si sa o asocieze cu vacanta. Acasa trebuie sa pastreze rutina de somn si sa se odihneasca minim 8-9 ore pe noapte.

2. Rutina de luare a meselor

Chiar daca este vacanta, copilul trebuie sa manance in continuare sanatos si sa nu faca excese de alimente bogate in zahar, grasimi si calorii. Orele de masa trebuie respectate si, la fel, gustarile. Aceasta rutina il va ajuta sa aiba o viata sanatoasa si la maturitate. In plus, obiceiurile sanatoase trebuie sa fie permanente.

Desigur, se pot face mici exceptii in vacanta, de ziua lor sau cu alte ocazii speciale, insa junk-food-ul si fast-food-ul nu trebuie sa devina o obisnuinta.

3. Si obiceiurile de igiena trebuie pastrate

Spalatul pe maini, pe dinti si dusul zilnic sunt esentiale. Copilul nu trebuie sa ia pauza de la acestea daca nu mai merge la scoala. Igiena trebuie mentinuta cu orice scop, in fiecare moment al vietii.

4. Rutine de vara cu privire la activitati in aer liber

In timpul verii activitatile in aer liber nu trebuie sa lipseasca din viata acestora. Prin urmare pot fi inscrisi la cursuri de inot sau alte sporturi care se practica in aer liber. In acest fel vor face miscare, se vor dezvolta armonios si isi vor consuma energia in exces.

5. Activitati scolare si in vacanta?

Daca in timpul anului scolar, prima parte a zilei era dedicata studiului, in vacanta acest lucru se pierde brusc. In cazul in care copilul are teme in timpul vacantei sau materie de recuperat, fa-I un program zilnic pe care sa-l respecte. In caz contrar acesta poate citi carti din programa de anul viitor, dar si carti care nu sunt incluse in programa, dar pe care isi doreste sa le citeasca.

Sursa foto: pexels.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Rutina de somn copii Vacanta copii

Articole recomandate

Citeste si despre