Back to school: surpriza unei mame pentru copilul ei, din care te poti inspira si tu

/ / Modificat: 2021-08-27
Back to school: surpriza unei mame pentru copilul ei, din care te poti inspira si tu

Inca din prima zi de scoala a micutului ei, Carina Cansino, o mama din Dallas, Texas, a dorit sa creeze o traditie care sa tina ani in sir si sa marcheze in mod placut reintoarcerea la scoala.

Carina a povestit despre traditia familiei, in speranta ca ii poate inspira si pe altii sa transforme aceasta zi in una memorabila pentru copiii lor.

Acasa am stabilit o traditie de a intampina inceputul anului scolar: in prima zi de scoala, toata familia (tatal, mama, fiica cea mare si fiul cel mic) merge la cafeneaua din cartier pentru a lua micul dejun. Ceva simplu, dar asta face ca prima dimineata de trezit devreme sa fie mai suportabila.”, povesteste Carina.

Idea este una simpla, dar importanta pentru micuti. Insa, totul nu se opreste aici. Carina a avut ideea de a crea un tricou pentru fiul ei, pe care sa-l poarte in prima zi de scoala, pana la terminarea scolii primare.

Traditia unei mame pentru intoarcerea fiului ei la scoala

Pentru parintii cu copii mici, inceputul scolii poate veni cu emotii mixte. Cunoasterea de noi colegi sau revederea acestora dupa perioada vacantei de vara, este ceea ce multi copii asteapta cu nerabdare. Pe de alta parte, temele, lucrarile si lecturile obligatorii, sunt mai putin asteptate de copii.

Carina a avut ideea de a crea o adorabila traditie pentru a marca prima zi de scoala a copilul ei. Aceasta a realizat un tricou supradimensionat pe care copilul tau il va purta in prima zi de scoala in fiecare an, pentru o sedinta foto. Desi tricoul este mult prea mare pentru el, in acest moment, ii va veni perfect cand va absolvi liceul.

Pe partea din fata a acestuia este inscriptionat anul in care micutul Gus va absolvi liceul, 2032, dar cel mai emotionant lucru este detaliul special care se afla in partea din spate a tricoului: un loc unde Gus isi poate lasa amprenta mainii in prima zi de scoala din fiecare an, documentand progresul sau de la gradinita la liceu.

Mi-am dorit ceva care sa se bucure si fiul meu nu numai acum, ci si ca adult. Sunt un fan al amintirilor sentimentale si al obiectelor de valoare, asa ca stiu ca tricoul ar fi perfect pentru crearea de amintiri. Stiu ca intr-o zi amandoi vom privi din nou toate fotografiile si vom aprecia toate amintirile bune. Este cea mai buna parte din a fi mama.”, povesteste Carina Cansino.

Mai mult, pe langa tricoul personalizat, inca din prima zi a copilului la scoala, Carina a inceput un jurnal personalizat pe care i-l va oferi fiului ei cand va absolvi liceul.

Am inceput sa scriu in jurnal in acelasi timp in care i-am dat tricoul. In el impartasesc povesti, amintiri si dificultati pe care le-am si le vom depasi impreuna. Il va putea citi dupa absolvire, pana atunci va ramane secretul meu”, adauga Carina.

Cum sa faci prima zi de scoala de neuitat pentru copilul tau

Daca vrei sa urmezi exemplul Carinei si sa transformi prima zi de scoala a copiilor intr-o zi speciala, iata cateva idei din care sa te inspiri si pe care sa le poti transforma in traditii!

- I-ati liber in prima zi de scoala si petrece cat mai mult timp cu copilul. Du-l la scoala si asteapta-l cand iese de la ore.

- Pregateste micul dejun preferat al copilului. Il poti pregati de seara astfel incat sa nu petreci mult timp in bucatarie la primele ore ale diminetii.

- Dupa scoala, rasfata-l cu pranzul lui preferat si jucati-va impreuna jocuri de societate.

- Dupa-amiaza poate fi dedicata unui film favorit al copilul pe care sa-l urmariti impreuna, in timp ce mancati popcorn.

- Incheie ziua cu o cina savuroasa si povestea preferata a copilului inainte de a adormi.

Sursa foto: piqsels.com

Articole recomandate

Citeste si despre