Ai un copil plangacios? Iata cum il dezveti

/ / Modificat: 2019-01-23
Ai un copil plangacios? Iata cum il dezveti

Nu e parinte care sa nu se confrunte cu aceasta problema in educatia copiilor lor. Un copil plangacios!

Recunoasteti descrierea: voce nazala, scancete prelungite, gesturi dramatice, plans fals. Mamii/tatiiii, te rooog, vreaaauu la deseenneeeee! Nu vreeeeau la culcaaaareeeee! Vreaaaau masinutaaaaa! Si exemplele pot continua.

Totul pentru a impresiona cat mai mult posibil.

Copil plangacios: De ce se intampla?

Acest comportament apare, de regula, in jurul varstei de 3 ani si se manifesta dupa o criza de tantrum, cand copilul vede ca nu a avut “succes”. Si cu cat vocabularul este mai dezvoltat, cu atat copilul se va folosi mai bine de el.

Ca si in cazul crizelor de tantrum, acest comportament “plangacios” si tanguitor are la baza o frustrare. Chiar daca reuseste sa se controleze si sa nu se arunce pe jos, copilul inca nu reuseste sa formuleze o cerere logica.

Si pentru ca nu stiu sa jongleze cu cuvintele, copilul recurge la ceea ce stia el ca are succes inca de cand era bebelus: plansul. Stim cu totii ca atunci cand le este foame, sete, cand sunt obositi sau agitati, bebelusii plang.

Acesta este semnalul lor de alarma, modul lor de a le comunica parintilor ca nu sunt in regula. Iar aceasta tactica este adoptata si cand sunt mai mari, pentru a capta atentia totala a parintilor.

Copil plangacios: Ce e de facut?

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Educatia copiilor Copil Copil plangacios Copil care plange

Articole recomandate

Citeste si despre