Abilitati de viata pe care orice copil ar trebui sa le aiba

/ / Modificat: 2022-08-11
Abilitati de viata pe care orice copil ar trebui sa le aiba

Îți amintești când fetițele erau învățate abilități de viață importante, cum ar fi cum să gătească și să facă curățenie, iar băieții nu făceau altceva decât să se joace toată ziua? Poate părea o noțiune ridicolă acum, dar nu cu mult timp în urmă rolurile de gen dictau totul, în special tipul de abilități pe care le predai copiilor tăi.

Astfel, fetele erau dezavantajate, deoarece nu învățau niciodată cum să schimbe o pană de cauciuc, iar băieții erau dezavantajați, deoarece nu învățau niciodată abilități de bază, cum ar fi pregătirea unor mese sănătoase pentru ei înșiși. Din fericire, datorită mai multor schimbări în societate, acest dezechilibru s-a rezolvat oarecum de la sine, deoarece părinții înțeleg acum importanța împărțirii sarcinilor între toți copiii din casă, indiferent de sex. Dar există câteva abilități de viață cruciale pe care orice copil ar trebui sa le aiba. Iată 5 abilități de viață pe care fiecare copil ar trebui să le cunoască:

1. Organizarea spațiului propriu

Toți copiii ar trebui să fie învățați importanța păstrării spațiului lor ordonat și îngrijit. Învățați-i cum să își organizeze lucrurile. De exemplu, atribuiți rafturi diferite pentru jucării și cărți sau cum să își organizeze garderoba găsind un loc pentru fiecare articol vestimentar. Arătați-le cât de benefic este să curețe după ei înșiși. Acest lucru înseamnă, de asemenea, să facă ordine după orele de joacă, să ajute la treburile casnice în orice fel pot și să își asume responsabilitatea și să își însușească lucrurile. Acest lucru vă va încuraja copilul să fie autosuficient și independent din fire, ceea ce reprezintă un mare avantaj atunci când va crește.

2. Gătitul

Nimic nu se simte mai bine decât să poți găti singur o masă copioasă. Cu toții avem nevoie să mâncăm pentru a supraviețui și să comandăm zilnic mâncare la pachet nu este fezabil sau sănătos. Așadar, a-i învăța pe copiii tăi cum să gătească ar trebui să fie în fruntea listei tale de priorități. Acest lucru nu înseamnă că toți trebuie să ne antrenăm copiii pentru a deveni următorul Gordon Ramsey, dar ei trebuie să înțeleagă cum să pregătească o masă de bază. Această abilitate va fi de mare ajutor atunci când se vor muta și vor trebui să aibă grijă de ei înșiși. Lăsați-i să își exerseze abilitățile de gătit cu dumneavoastră în bucătărie pentru a-i ghida. Cu siguranță vă vor mulțumi mai târziu.

3. Responsabilitate financiară

Ca adult, copilul va trebui să fie responsabil și inteligent în ceea ce privește deciziile financiare pe care le întreprinde. Fie că este vorba de contractarea unui împrumut, de creșterea scorului lor de credit sau pur și simplu de a ține evidența cheltuielilor lunare și a economiilor, învățarea modului de a gestiona banii este extrem de importantă pentru a duce o viață de bună calitate.

Așadar, predarea artei gestionării banilor este cel mai mare cadou pe care un părinte i-l poate oferi copilului său. Este de datoria dumneavoastră, ca părinte, să vă educați copilul cu privire la valoarea banilor și la modul cel mai bun de a-i cheltui fără a-i risipi. Și cu cât începeți mai repede, cu atât mai bine.

4. Autoapărare

Oricât de mult ne-am dori să ne protejăm micuții de toate urâțeniile din lume, adevărul este că trăim într-o lume periculoasă și pregătirea copiilor noștri pentru aceasta este crucială. Acesta este motivul pentru care învățarea autoapărării este o abilitate importantă. Este un instrument de protecție necesar pentru fiecare copil și ar trebui să fie o prioritate. În plus, învățând cum să se apere singuri le va crește încrederea și îi va ajuta să pășească cu grijă în situații dificile. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a le folosi în mod util tot excesul de energie. 

5. Sănătate și igienă

A-ți învăța copiii cum să fie sănătoși și să practice o bună igienă este o parte integrantă a dezvoltării personalității lor. Încurajați-vă copiii să mănânce mese sănătoase și nutritive și să practice igiena zilnică, cum ar fi o oră de baie stabilită. Acest lucru ii va ajuta sa creasca ca indivizi disciplinați, care știu cum să se prezinte bine și, prin urmare, au o bună stimă de sine.

Articole recomandate

Citeste si despre