Nu pleca de-acasa fara sa-i spui "La revedere" copilului tau

/ / Modificat: 2019-07-09
Nu pleca de-acasa fara sa-i spui

Nu parasi niciodata casa fara sa-i spui "La revedere" copilului tau. Nu inchide niciodata usa gandindu-te ca asa este mai bine pentru el.

Ei bine, nu stii cat de mult gresesti. Si nici nu iti dai seama de consecintele pe care le implica aceasta decizie eronata.

Fara indoiala, plecarea de-acasa este unul dintre cele mai grele momente pe care trebuie sa le intampini in fiecare zi. Nu conteaza daca pleci la cumparaturi, daca mergi la sala de sport, sa studiezi, sa lucrezi sau ai o intalnire. Momentul in care trebuie sa te desprinzi de micutul tau doare, chiar foarte mult.

Una dintre cele mai grave greseli pe care mamele, si uneori bunicile, le comit, de obicei este aceea ca nu ii spun "La revedere" copilului. Acest lucru il marcheaza pe cel mic, nu numai pe moment, ci si pe termen lung si ii provoaca o rana emotionala mai profunda decat iti poti imagina, explica psihologul Maria Alejandra Castro Arbelaez.

Asa ca, spune-i "La revedere" micutului, indiferent cat de greu este. Nu conteaza cat de mult plange. Altfel, va suferi mai tare din cauza plecarii tale.

Importanta de a spune "La revedere" copilului tau

Cand pleci de acasa fara sa-ti iei ramas bun de la cel mic, nu inseamna ca eviti durerea. Si nici lacrimile tale. Insa, inima ta doare de doua ori. De aceea, nu este o masura buna.

Pe de alta parte, ar trebui sa iei in considerare un alt detaliu de mare importanta. Cand micutul stie ca pleci, plansul este trist. Cand copilul nu intelege ce s-a intamplat cu lumea sa, el striga din disperare si suferinta.

Un alt motiv pentru care este bine sa-i spui "La revedere" micutului tau are de a face cu castigarea increderii. Daca dispari brusc, fara explicatii, ii generezi neincredere. Copilul te poate percepe ca pe o persoana in care nu poate avea incredere.

Uita de tehnica de distragere a atentiei. Specialistii insista ca este o metoda contraproductiva. Ea genereaza o mare confuzie celui mic. Prin urmare, el va incepe sa ii bombardeze cu intrebari pe cei din jur, fara sa stie sigur daca mama lui se va intoarce sau nu.

Aminteste-ti ca pentru un copil, separarea de mama lui nu este o problema minora. Tu esti lumea lui, persoana lui preferata, Universul lui.

Cum sa-i spui "La revedere" copilului tau in cel mai bun mod?

La plecare, saluta-ti micutul si da-i un sarut si o imbratisare. Cu zambetul pe buze, explica-i ca mama va pleca o vreme, intarind ideea ca te vei intoarce. Adevarul este ca nu vei putea evita plansul sau, deoarece este normal ca cel mic sa-si arate sentimentele.

Acest ritual de ramas bun trebuie sa fie relaxat si nu trebuie sa dureze mult. Ureaza-i o zi minunata si invita-l sa se distreze mult. Lasa deoparte expresia "Imi va fi dor de tine" - pe care ambii o veti experimenta - si tot felul de lamentari care complica aceast episod al despartirii.

Daca copilul devine foarte agitat, nu te intoarce pentru ca de fiecare data cand faci asta va fi mai rau. Transmite-i calm ca il vei suna. Dar daca faci aceasta promisiune, trebuie sa te tii de cuvant. Suna-l de fiecare data cand ai timp liber pentru a-i spune cat de mult il iubesti.

Cu acest ritual simplu de ramas bun, copilul va incepe sa asimileze plecarea ca ceva temporar si va intelege ca te vei intoarce la el. Este important sa-i spui "La revedere" micutului tau deoarece il va ajuta sa asimileze separarea de mama sa.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre