Cele 4 FRAZE pe care nu trebuie sa le spui NICIODATA copilului, potrivit psihologilor

/ / Modificat: 2019-05-17
Cele 4 FRAZE pe care nu trebuie sa le spui NICIODATA copilului, potrivit psihologilor

Cuvintele au o insemnatate impresionanta in viata oamenilor, in special in timpul copilariei. Mai ales, daca sunt spuse de parinti.

Din acest motiv, psihologii avertizeaza ca acestia trebuie sa fie foarte atenti atunci cand se adreseaza celor mici, indiferent de situatie.

Parintii reprezinta pentru un copil cele mai importante persoane din viata lui in orice fel. Pentru el nu este nimic mai socant decat cuvintele si faptele parintilor. De fapt, un cuvant rau din partea lor poate ramane intiparit in psihicul celui mic pentru toata viata.

4 fraze pe care nu trebuie sa le spui copilului

1. "Sunt dezamagit de tine"

Chiar daca a facut ceva gresit, nu-i spune niciodata acest lucru. Cand il corectezi, cel mic se simte vinovat pentru ca a facut ceva gresit, iar aceasta expresie poate face situatia sa se inrautateasca. El trebuie sa simta sprijinul tau, nu respingerea ta.

2. "Nu mai plange"

Chiar daca tu crezi ca nu exista niciun motiv ca sa planga, sa nu-i spui asta micutului tau. Pana spre adolescenta, el inca invata sa-si controleze emotiile si sentimentele. Daca se abtine sa nu planga, cand va creste, poate avea probleme in a-si exprima emotiile.

3. "Eu intotdeauna fac totul pentru tine"

Niciun copil nu este de vina pentru ca s-a nascut. Este micutul tau, tu ai decis sa-l aduci pe lume si trebuie sa faci totul pentru el. Nu-l face niciodata sa se simta prost folosind aceasta fraza.

4. "Uite ce gras esti!"

Niciodata nu trebuie sa-ti iasa din gura aceste cuvinte! Asa nu faci altceva decat sa-i scazi respectul de sine. Mai tarziu poate avea o stima de sine scazuta sau o imagine proasta despre corpul sau, din cauza ta. Invata-l sa se iubeasca si sa se respecte asa cum este.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cuvinte copii Disciplina copii Comunicarea cu copii

Articole recomandate

Citeste si despre