8 motive pentru care copiii francezi nu fac crize de furie

/ / Modificat: 2022-08-14
8 motive pentru care copiii francezi nu fac crize de furie

Francezii sunt cunoscuți pentru multe lucruri precum brânza, vinurile și șampania lor excelente, Turnul Eiffel și, cel mai important, mâncarea lor! Dar știați că sunt cunoscuți și pentru copiii lor foarte bine crescuți? Da! Este adevărat. Francezii au câteva trucuri în ceea ce privește educația parentală, care ii ajuta sa creasca copii cuminti, care rareori fac crize de furie.

Când vine vorba de francezi, se pare că aceștia au descoperit modalități de a-i face pe copii să se comporte mai bine. Care ar putea fi practicile care i-au ajutat pe francezi în creșterea copiilor bine crescuți? Etichetele și regulile lor au, de obicei, o abordare unică.

1. Nu există "mâncare pentru copii"

Ai crede că, pentru un tărâm care oferă atât de multe delicii culinare, ar exista o gamă de alimente numai pentru copii. Dar acest lucru este departe de a fi adevărat. În Franța nu există "mâncare pentru copii".

Mâncarea este o parte uriașă a culturii franceze! Francezii au adesea o gamă largă de produse pe masă și, uneori, prânzul lor singur se poate întinde pe durata a două ore, dar copiii primesc ceea ce au si adulții pe masa.

Acest lucru îi pregătește pe copii, de la o vârstă foarte fragedă, să învețe etichetele necesare la masă. Ei sunt învățați să ia doar atât cât pot mânca și să evite să irosească orice fel de mâncare. De asemenea, francezii se asigură că întreaga familie se reunește la cel puțin o masă. Există doar câteva produse alimentare la care copiii nu au acces, cum ar fi alimentele greu de mâncat (cum ar fi crabul și stridiile) sau cele care sunt prea picante sau înțepătoare.

2. Au paturile sau camerele lor proprii

Mămicile franceze sunt destul de ferme în poziția lor atunci când își pun copiii să doarmă în propriile camere. Dacă copiii lor se trezesc noaptea și încep să plângă, mamele așteaptă, de obicei, până când plânsul se potolește. În cele mai multe cazuri, copiii își dau seama că vor trebui să se linisteasca și să se culce la loc.

Copiii nu sunt niciodată încurajați să doarmă în aceleași paturi sau camere cu părinții lor. Dacă dorm în aceeași cameră, cel mai probabil au propriul pătuț sau pat.

3. Francezii sunt mari amatori de maniere

Copiii știu cât de importante sunt bunele maniere în Franța. Părinții își încurajează copiii să își salute vecinii, oaspeții și alte persoane în mod corespunzător. Atunci când stau la coadă, sunt încurajați să facă acest lucru cu răbdare, fără a face crize de furie. Mai mult, sunt adesea învățați să cedeze locul dacă văd o persoană mai în vârstă stând în picioare. Cuvinte de aur precum "mulțumesc", "vă rog", "bună ziua" și "sunteți bineveniți" le sunt predate de timpuriu.

4. Copiii sunt încurajați să fie independenți

Sistemul francez este de așa natură încât mamele care lucrează vor trebui să se întoarcă la serviciu în termen de zece săptămâni de la nașterea copiilor lor. Conform legii, proaspetele mame se pot bucura de zece săptămâni de concediu cu sprijin financiar sigur. Acestea pot alege să își prelungească perioada petrecută cu copilul departe de locul de muncă, dar acesta va fi un concediu fără plată.

Pierderea plății nu este un lucru pe placul niciunuia dintre noi, așa că mamele își trimit de obicei copiii la creșă. Deoarece copilul este expus la oameni și colegi noi la o vârstă atât de fragedă, acesta tinde să fie mai independent.

5. Fără micromanagement

În calitate de părinți, avem tendința de a ne băga nasul în cam tot ceea ce fac copiii noștri: facem acest lucru având în vedere interesul lor. Cu toate acestea, acest lucru poate face mai mult rău decât bine.

Francezii cred cu tărie că copiilor trebuie să li se ofere atâta libertate cât pot gestiona - libertate de care nu pot abuza. De exemplu, atunci când își văd copilul intrând în conflicte cu alți copii, ei nu intervin decât dacă este necesar. În schimb, ei își lasă copilul să se descurce singur cu situația. În plus, părinții îi spun foarte clar că un comportament rău este întâmpinat cu consecințe.

6. Joaca este prioritizată

Nu fiți surprinși dacă veți vedea un copil francez de cinci ani care abia învață să citească! Da, majoritatea copiilor din Franța nu pot citi decât după vârsta de cinci ani. Acest lucru se datorează faptului că părinții cred că copiii ar trebui să profite la maximum de copilărie: să se joace și să se distreze cât mai mult posibil!

7. Fără compromisuri când vine vorba de timpul petrecut în familie

Duminica este specială pentru francezi: este acea zi din săptămână în care familia se reunește pentru a petrece timp de calitate împreună. Copiii nu au voie să-și facă planuri duminica cu prietenii lor, iar adulții nu pot da ca scuză nici munca! Majoritatea familiilor din Franța pregătesc anumite activități cu mult timp înainte, astfel încât să se poată bucura de timpul petrecut în familie.

8. Copiii primesc bani de buzunar

S-ar putea să credeți că francezii își răsfață copiii dându-le bani de buzunar, dar veți observa următorul lucru: copiii fac rareori crize de furie la supermarket. Se așteaptă ca ei să folosească banii de buzunar care le sunt dați pentru a cumpăra ceea ce doresc. Dacă ceea ce doresc costă mai mult, trebuie pur și simplu să economisească și să aștepte până la următoarea vizită la supermarket! În acest fel, ei sunt învățați valoarea banilor. În cele mai multe cazuri, li se dau bani de buzunar care corespund vârstei lor.

De la o cultură la alta, educația și creșterea copiilor pot arăta diferit. Acest lucru nu înseamnă că una este mai superioară decât cealaltă. Dar există cu siguranță anumite bune practici care ies în evidență și care ar putea fi bine adoptate. Putem învăța atât de multe de la diferite culturi și putem spune că, atunci când vine vorba de creșterea copiilor, francezii par să o facă bine! Ei le dau copiilor lor dreptul de a-și exercita unicitatea și individualitatea. Vă place stilul francez de parenting? Ce părere aveți despre acesta? 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Crize furie Parinti copii

Articole recomandate

Citeste si despre