5 metode de disciplina care pot face rau copilului tau

/ / Modificat: 2019-01-17
5 metode de disciplina care pot face rau copilului tau

Educatia copiilor este unul dintre cele mai sensibile capitole ale muncii de parinte. Iar unele dintre metodele alese nu sunt cele mai potrivite pentru copilul tau. Pe langa faptul ca nu dau niciun rezultat, le pot influenta in rau comportamentul si dezvoltarea ulterioare.

Iata 5 metode de disciplina care ii pot face rau copilului tau.

1. Tipi

Tipatul la copil nu e deloc eficace. E la indemana atunci cand iti pierzi cumpatul sa tipi, insa nu il inveti nimic pe copil astfel. Este un non-sens, de exemplu, sa tipi la copil ca face galagie. Nu poti corecta un comportament, cand tu folosesti acelasi tip de comportament. Daca vrei sa fii un model demn de urmat, incearca sa fii calm si rational, mai ales atunci cand simti ca nu mai poti face fata. Poti lua singur un ragaz de “time-out” pana cand te linistesti si abia dupa aceea ii poti spune copilului, pe un ton calm, ce a facut gresit.

2. Ii platesti cu aceeasi moneda

Sa zicem ca cel mic te loveste sau te ciupeste. Sub nicio forma nu-i plati cu aceeasi moneda, spunandu-i: “Uite, doare! Nu e frumos sa lovesti/ciupesti/musti etc.!”. In acest fel, nu-l inveti nicio lectie de bine, ci ii intaresti ideea ca poate ataca pe cineva din punct de vedere fizic. Cel mai bun mod de a raspunde agresiunii de ordin fizic este sa ii explici ferm si calm ce a facut gresit si de ce nu este acceptabil un astel de comportament. Nu uita ca cei mici sunt foarte buni imitatori. Cu cat te porti mai reponsabil, cu atat copiii tai vor invata de la tine cu sa se comporte.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Parenting Educatie Disciplina

Articole recomandate

Citeste si despre