Vacantele, NU jucariile sunt cele mai bune cadouri pentru copilul tau. Ce beneficii ofera, potrivit expertilor

/ / Modificat: 2019-12-13
Vacantele, NU jucariile sunt cele mai bune cadouri pentru copilul tau. Ce beneficii ofera, potrivit expertilor

Fie ca se intampla in perioada Craciunului sau cu ocazie zilei aniversare sau onomastice, sa vezi zambetetul larg al copilului atunci cand primeste un cadou pe care si-l dorea foarte mult, este una dintre cele mai mari satisfactii pe care o vei avea in viata.

Dar te-ai gandit sa-i faci cadou o vacanta sau o calatorie in loc sa-i oferi o jucarie? Poate crezi ca o calatorie cu copilul mic este imposibila. Dar s-a dovedit ca o vacanta cu parintii este foarte benefica pentru dezvoltarea lui emotionala, mentala si fizica.

Cateva beneficii pe termen lung ale explorarii lumii cu copilul:

1. Vacantele ajuta la dezvoltarea creierului.

Potrivit unui expert si educator in sanatatea mintala a copilului, o calatorie exercita sisteme profund inradacinate in zona limbica a creierului, implicand memorie, invatare, emotie si motivarie."Cand iti iei copilul in vacanta ii sprijini nevoia de explorare, o resursa vitala pentru a trai bine viata si pentru a-si dezvolta capacitatea de a se juca," a spus expertul. "La varsta adulta, aceasta se traduce prin capacitatea de a se juca cu idei, esentiala, de exemplu, pentru antreprenorul de succes."

2. Calatoriile cresc sansele de succes in viitor.

Fiind expus la diferite locuri si culturi, calatoriile ajuta la aprofundarea intelegerii lumii a copilului si la extinderea posibilitatilor sale de cariera.Conform unui studiu, respondentii au remarcat: "Calatoria face ca invatarea sa devina vie, starnind un interes acolo unde nu mai exista niciunul. Drept urmare, copiii care au facut calatorii educationale au avut note mai mari si au fost semnificativ mai implicati in procesul de invatare, atat in scoala, cat si in afara scolii."

3. Explorarea lumii ii incurajeaza sa invete lucruri noi.

Un sondaj realizat de o asociatie de calatorii pentru studenti si tineri a constatat ca vacantele au un impact pozitiv asupra dorintei de invatare a copiilor.

Pe masura ce exploreaza locuri noi, cei mici devin curiosi sa afle mai multe. Chiar daca este doar o simpla calatorie in orasul vecin, raportul spune ca "distantele scurte de calatorie nu reduc impactul experientelor asupra celor mici."

4. Experientele aprofundeaza conexiunile emotionale.

Fie ca este vorba de entuziasmul de a vedea animalele la gradina zoologica sau bucuria de a explora un nou loc, calatoria scoate la iveala emotii mai intense decat lucrurile materiale.

Cercetarile arata ca "darurile experientiale sunt mai eficiente decat cadourile materiale pentru imbunatatirea relatiilor, pentru ca au un impact mai puternic din punct de vedere emotional."

5. Petrecerea timpului cu familia il ajuta pe copil sa fie mai fericit si mai optimist.

Cercetarile efectuate in Marea Britanie au constatat ca vacantele au un efect pozitiv asupra intregii familii.

In afara de a crea amintiri fericite pe care copilul le poate pastra in tolba sa, calatoriile au si alte beneficii emotionale si psihice, cum ar fi "afectiune crescuta fata de ceilalti membri ai familiei, comportament mai bun la scoala si acasa, optimism si ambitie mai mare pentru viitorul sau."

Petrecerea timpului cu copilul mic si prezenta fizica si emotionala sunt esentiale in cresterea copilului, mai ales intre 3 si 5 ani.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jucarii

Articole recomandate

Citeste si despre