Este copilul tau pregatit sa aiba grija de un animal? Semne ca este responsabil

/ / Modificat: 2023-07-29
Este copilul tau pregatit sa aiba grija de un animal? Semne ca este responsabil

Una dintre cele mai frecvente cereri din partea copiilor este: "Vreau un catelus!" Cu toate acestea, nu este important doar ca copiii sa "vrea" sa-si imparta viata de zi cu zi cu un animal de companie, ci si sa fiti convinsi ca prichindelul tau este pregatit sa aiba grija de un caine. 

Animalele de companie si convietuirea cu ele pot fi foarte benefice pentru copii, dar exista anumite lucruri de care trebuie sa tineti cont inainte de a primi un nou membru in familie. Cel mai important: un caine sau o pisica nu este o jucarie, ci o fiinta vie care trebuie ingrijita si respectata. Pe scurt, este o responsabilitate. Prin urmare, daca acest aspect nu va este clar sau daca chiar tu , in calitate de adult al gospodariei, consideri ca nu ai dorinta sau posibilitatile de a avea grija de un animal, ar fi mai bine sa nu-l primiti in casa.

Semne care indica faptul ca copilul tau este pregatit sa aiba un caine

Simte o pasiune pentru animale

Daca fiul sau fiica ta iubeste natura si este interesat de mediul inconjurator (isi planteaza propriile plante, recicleaza...), acesta va fi un semn foarte important al afectiunii pe care ar putea-o simti pentru un animal de companie.

Este responsabil cu lucrurile sale

De exemplu, este dificil pentru un copil care este foarte neglijent cu indatoririle sale sa isi asume o alta, cum ar fi ingrijirea unui caine sau a unei pisici. Asadar, daca copilul este putin "dezordonat", ar fi mai bine sa asteptati pana cand se va mai maturiza putin.

Are o personalitate activa

Animalele de companie, in special cainii, au tendinta de a necesita multa atentie si cu atat mai mult atunci cand sunt pui, cand au cea mai multa energie. Daca copilului tau ii place sa alerge si sa sara, un caine poate fi completarea perfecta pentru activitatea sa zilnica si un partener de joaca perfect, dar daca are o personalitate mai sedentara, un caine poate sa nu fie cea mai buna alegere ca animal de companie.

Observati cum se comporta cu cainii pe care ii vede pe strada.

Daca iti spune in fiecare zi ca iubeste un caine, dar cand vede unul pe strada nu-i acorda aproape deloc atentie sau chiar se sperie, este posibil sa nu-l iubeasca cu adevarat. Daca, in schimb, este devotat fiecarui animal pe care il intalneste, este foarte posibil ca acesta sa ii placa cu adevarat.

Foto: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Animal de companie copii Animale companie copii Alegere animale companie copii

Articole recomandate

Citeste si despre