Dragostea de tata: Prezenta lui in copilarie creeaza femei sigure si independente

/ / Modificat: 2019-10-24
Dragostea de tata: Prezenta lui in copilarie creeaza femei sigure si independente

Relatia tata-fiica are o influenta foarte mare asupra fetei. Indiferent daca exista sau nu o legatura puternica, ea va simti impactul (pozitiv sau negativ) la varsta adulta.

Cat de importanta este figura tatalui 

Dr. Linda Nielsen, profesor si psiholog la Universitatea Wake Forest din Carolina de Nord, explica cum va influenta tipul de relatie pe care o fata o are cu tatal sau, relatiile interpersonale ale femeii.

"Daca ai o relatie buna cu tatal tau, nu esti disperata dupa aprobarea unui barbat: o ai deja. Daca esti obisnuita ca tatal tau sa te trateze bine si nu trebuie sa fii perfecta pentru a te iubi, la asta te vei astepta si de la alti bărbati ," a spus expertul, intr-un interviu pentru The Telegraph.

Efectele pot fi, de asemenea, si negative. Potrivit psihologului, daca fata are un tata distant si rece, va avea tendinta de a alege barbati cu aceleasi caracteristici pentru a interactiona, pentru ca este un tip de relatie pe care o cunoaste deja. In plus, este posibil sa nu stie sa interactioneze cu barbatii intr-un alt mod sau sa nu aiba suficienta siguranta pentru a schimba acest tipar.

Ceea ce asteapta  o fata de la tatal ei este increderea. Atunci cand se va confrunta cu urcusuri si coborasuri, ea va avea nevoie de o persoana pe care o vede ca pe o stanca, mereu acolo ca sa o ajute in momentele dificile, in timp ce cauta sa cucereasca lumea. Viziunea supereroului apare in figura tatalui tocmai pentru ca fata vede in el persoana care va rezolva situatiile confuze. Si pot fi si gesturi mici, precum strangerea mainilor cand ii este frica.

Cand va creste, tendinta generala este ca fetita sa se indeparteze, dar, daca tatal stie cum sa-si dezeze ingrijorarea, relatia va merge la un alt nivel. In aceasta faza, tanara are nevoie de consecventa in actiunile tatalui ei.

"Este esential sa ii arate ca il intereseaza viata ei, fara a o forta sa manifeste un interes reciproc si fara sa se simta ranita atunci cand pare ca nu este interesat de ceva ce ea face. Nu folositi orice ocazie pentru a avea o discutie mai serioasa cu ea. Salvati cateva momente pentru ca lucrurile sa se intample in mod natural, in care sunt doar doua persoane care se bucura de ceva impreuna," a spus dr. Peggy Drexler, autoarea cartii "Our Father, Ourselves," intr-un articol publicat pe site-ul HuffPost Brasil.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tata

Articole recomandate

Citeste si despre