Cat este de important sa-ti privesti copilul in ochi

/ / Modificat: 2018-11-16
Cat este de important sa-ti privesti copilul in ochi

Toata viata, cat ai fost copil, ai auzit de la parinti sau profesori: "uita-te in ochii mei." Desi, in copilarie, nu intelegeai prea bine de ce trebuie sa privesti in ochii altei persoane, cand ai devenit adult, ai aflat cat este de important sa se uite copilul in ochii tai sau ai altora.

Avantajul de a-ti privi copilul in ochi

Fata in fata? ... Pe distante scurte, privitul in ochi atunci cand vorbesti este esential, chiar necesar pentru viata in societate si, prin urmare, pentru a obtine succesul in viata din mai multe motive.

1. Siguranta si incredere. Transmiti siguranta, onestitate, transparenta. Privind direct in ochi indica faptul ca nu-ti e teama sa-ti vada ochii.

2. Fii atent la ceea ce spune interlocutorul tau. Daca ai observat, atunci cand vorbesc doi oameni, vorbitorul se concentreaza, de obicei, la ceea ce spune. Acelasi lucru se intampla atunci cand vrei sa-ti amintesti sau iti imginezi ceva. Oamenii tind sa se uita in lateral. Trebuie sa privesti in ochii interlocutorului pentru a transmite ceea ce vrei sa spui, chiar daca se pierde acuratetea mesajului.

3. Exista priviri care ucid. De multe ori aspectul spune totul. Inainte de o privire care intimideaza intr-o conversatie, poti privi sprancenele celuilalt. Persoana nu va observa si va continua sa aiba o conversatie placuta.

4. Concentratie. In general, cand vorbesti si celalalt nu te priveste in ochi, nu-ti place. Aceasta genereaza neincredere sau respingere. Arata ca nu acorzi atentie. Daca nu te uiti la celalalt ii arati ca nu esti interesat, ca te gandesti la altceva. Desi esti atent la ce spune, celalalt il primeste ca o lipsa de neatentie.

De ce ar trebuie sa ne privim in ochi

Iata cateva aspecte care trebuie luate in considerare in ceea ce priveste cele mai importante relatii de familie.

In cuplu

Privind in ochi este de o importanta capitala, arata sinceritatea si dragostea fata de partenerul tau. L-ai facut sa simta ca-ti pasa. Indiferent daca vorbesti despre un subiect important in viata ta sau cand vorbesti despre probleme legate de cuplu sau mai banale, este esential sa te uiti la el.

Cu copiii

Este imposibil sa nu fi vazut cazuri in care parintii isi verifica in mod constant telefonul mobil, in timp ce copiii vorbesc cu ei. Cu limbajul gestual transmiti ca iti pasa mai mult de telefon, decat de ceea ce trebuie sa-ti spuna, si asta este regretabil. Poate ca esti ocupat, dar este necesar, daca copilul te intreaba ceva, sa te uiti la el si sa-i raspunzi.

Se spune ca ochii sunt fereastra sufletului. Ei sunt cei care iti permit sa cunoasti lumea. In plus, in relatiile umane iti permit sa-l observi pe cealalt, dar si sa exprimi cu privirea dincolo de cuvinte.

Privind in ochi, ne transmitem emotiile si gandurile. In acest fel realizezi o comunicare mai completa.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Parenting Relatie copil parinte

Articole recomandate

Citeste si despre