Cadouri emotionale pe care copiii le merita de Sarbatori

/ / Modificat: 2021-11-28
Cadouri emotionale pe care copiii le merita de Sarbatori

In scurta vreme vom intra in atmosfera Sarbatorilor de iarna, acea perioada in care ne amintim cat de important este timpul petrecut cu familia, in care ne strangem laolalta si desfacem cu emotie cadourile, ascultam sau cantam colinde si ne simtim fiecare copii macar putin.

Venirea lui Mos Nicolae si apoi a lui Mos Craciun sunt probabil cele mai mari bucurii pentru cei mici pentru ca ei sunt "vedetele" pe care ne concentram toata atentia. Iar reactiile lor la vederea cadourilor sunt pur si simplu delicioase! Ce ai zice daca, pe langa darurile clasice - jucarii, carti, jocuri, dulciuri, hainute - le-ai darui copiilor emotii si sentimente sau ocazia de a se simti cu adevarat conectati cu tine, adultul care uneori are atat de multe pe cap, incat uita sa isi imbratiseze copilul, sa il sarute de noapte buna sau sa iasa cu el undeva unde amandoi s-ar simti foarte bine.

Fa-le cadou timp si experiente impreuna

Mos Nicolae si Mos Craciun le vor lasa peste tot masinute, papusi, castele, roboti, jucarii din plus, fructe, bomboane, ciocolata; si acasa, si la bunici, si la unchi sau matusi. Toata lumea cauta pentru ei cadoul perfect, pe care sa nu-l uite niciodata, dar tu, ca parinte, poti indrazni sa iesi din tipare si sa il faci fericit pe cel mic intr-un mod neobisnuit.

Chiar daca aceste cadouri nu sunt pe lista trimisa Mosului, cu siguranta le va primi cu bucurie. Explica-i ca sunt un bonus pe care ai dorit sa i-l oferi pentru ca este cel mai bun copil din lume!

Cartonase cu imbratisari

Umple o cutie cu biletele colorate si pe fiecare dintre ele poti scrie un tip de imbratisare: de leu, amicala, cu cantec, de urs, dubla, stransa, din nou cu cantec... cam orice tip de imbratisare care iti trece prin minte. In orice zi din anul urmator, copilul poate merge la cutiuta cu cartonase cu imbratisari, va alege un biletel si voi, parintii, veti executa "porunca" pe loc, fara sa va vaitati ca nu aveti timp sau sa aveti posibilitatea a o lasati pe mai tarziu. Va fi pentru toti membrii familiei o joaca, dar si o ocazie sa va amintiti ca unii pentru altii sunteti cei mai importanti omeni din toata lumea.

Cartonase cu emotii

Intr-o sticla sau intr-o cutiuta veti pune 365 de biletele colorate pe care ati scris cate o emotie pozitiva. In fiecare dimineata a anului ce vine veti avea o noua traditie: alegeti impreuna o emotie din cutiuta si veti incerca sa o mentineti pe tot parcursul zilei. Va fi un joc distractiv pentru toata familia, o provocare care va va ajuta sa va conectati mult mai bine, dar si o cale de a-i invata pe copii despre sentimente.

Cecuri saptamanale ale fericirii

Puteti face un carnetel cu 52 de file si pe fiecare veti scrie o experienta pe care copilul sa o poata trai impreuna cu unul dintre parinti sau chiar cu amandoi: un film vazut la cinema, o seara in care sa gatiti impreuna, o plimbare cu barca sau cu vaporasul, o plimbare pe plaja, aprins de lampioane, o drumetie la munte... Va puteti lasa imaginatia sa zburde neingradita in cautare de amintiri fericite pe care vreti sa le creati alaturi de cei mici sau ii puteti "descoase" si pe ei, pentru a afla ce isi doresc mai mult si mai mult sa faca impreuna cu voi. Puteti "deconta" cate un astfel de cec al fericirii in fiecare saptamana a anului ce urmeaza.

Cadoul empatiei si al solidaritatii

Puteti discuta cu copiii despre faptul ca exista in lume si oameni mari si mici care nu au fost la fel de norocosi ca voi si pe care Mos Craciun nu reuseste sa ii gaseasca decat rareori. Le puteti explica astfel despre empatie si despre importanta de a aloca timp pentru a ajuta persoane, familii sau copii care au nevoie de asta.

Cautati o asociatie sau pe cineva cu care soarta nu a fost atat de generoasa si oferiti-i timp si sprijin cu cele necesare. Voi veti petrece timp impreuna si ii veti da si o "lectie" importanta despre altruism.

O scrisoare de multumire

Poate nu pare mare lucru, dar ii puteti scrie copilului o felicitare in care sa-i multumiti pentru cat de frumoasa va face viata. Puteti concepe impreuna cu el si scrisori de multumire adresate de el persoanelor importante sau speciale din viata sa. Poate confectiona singur felicitarea, sub supravegherea voastra, fix asa cum ii place. Si va pune, cu siguranta, mult suflet in asta.

FOTO: Piqsels.com

Taguri Cadouri copii

Articole recomandate

Citeste si despre