Draga copile, nu inteleg lumea ta, dar sunt mereu langa tine

/ / Modificat: 2019-01-21
Draga copile, nu inteleg lumea ta, dar sunt mereu langa tine

Draga copile,

Nu stiu cum e sa cresc in generatia ta. Exista o multime de lucruri care par interesante. Si multe dintre ele par grele. Ca parinte, vreau sa te ajut sa navighezi prin aceasta lume.

Cand vizionezi videoclipuri pe YouTube ale unor copii de aceeasi varsta cu tine, care au devenit faimosi, facand reclame, deschizand jucarii sau lansand provocari legate de alimentatie - ma intreb daca te simti presat sa ajungi si tu celebru?

Cand eram copil, presiunea nu exista. Pentru a deveni faimos era nevoie sa te muti intr-un oras mare, cu speranta ca vei fi actor, model sau cantaret. Trebuia sa ai un talent cu care sa iesi in evidenta. Cu alte cuvinte, aceasta varianta era cea mai usoara.

Dar tu, probabil, nu simti asa.

Ma intreb ce este in mintea ta, copile? Crezi ca pentru a deveni cineva, trebuie sa fii vazut pe YouTube? Simti ca valoarea unei persoane este strict legata de numarul de urmaritori pe care ii are pe social media? Simti ca trebuie sa ai mari bogatii si faima pentru a fi special?

In timp ce aceste lucruri pot parea atragatoare, nu te vor satisface sufleteste mult timp. Sunt ca niste promisiuni goale. Poti avea toata bogatia, faima, puterea, fanii, dar tot nu te vei simti multumit. Ele pot aduce satisfactie temporara, dar nu pe termen lung. Te vor face, de multe ori, sa te simti nemultumit si sa-ti doresti mai mult.

Vreau sa stii ca esti special, si nu datorita numarului de oameni care te urmaresc. Nu are nimic de-a face cu cat de multi bani faci sau cati abonati ai la canalul tau.

Este pur si simplu pentru ca esti tu. Si nu va mai fi niciodata altul ca tine.

Mi-ar placea sa faci ceva de care esti pasionat si care iti hraneste sufletul, nu pentru ca te face popular sau bogat.

Sper sa poti gasi bucurie in placerile simple ale vietii - sa citesti o carte buna, sa plantezi o floare, sa te plimbi intr-o zi de toamna, sa prinzi un peste si apoi sa-l arunci inapoi in apa, sa asculti sunetul ploii dansand sau sa spui "te iubesc."

Exista atat de multe lucruri de facut in aceasta lume!

Cand eu eram copil, plecam in vacanta cu familia mea si pierdeam contactul cu prieteni, vecini, scoala. Puteam lua legatura cu ei doar printr-un apel telefonic. Dar costa bani si parintii mei nu erau dispusi sa-i cheltuiasca. Nu exista e-mail sau retele sociale. Daca voiam sa vorbesc cu cineva trebuia sa-i scriu o scrisoare si sa o trimit prin posta. Atat de "vechi" sunt.

Acum esti in permanenta conectat, cu cine vrei.

Ce fel de presiune simti? Cum te pot ajuta sa navghezi prin aceasta lume a tehnologiei? Cum te pot invata ca este bine sa uiti, in unele momente, de socializare si sa stai doar cu cei dragi?

Crezi sau nu, este posibil sa ai cei mai mult urmaritori si sa-ti placa, dar tot sa te simti singur. Este posibil sa ai atat de multi bani, incat sa nu stii ce sa faci cu ei si sa simti ca tot nu este suficient.

Aceste lucruri nu-ti vor aduce multumire pentru toata viata, dar exista unele lucruri in care sa crezi. Lucruri simple.

Construieste relatii profunde si sincere cu oamenii din viata ta. Ajuta-i pe altii. Iubeste profund. Descopera-ti pasiunile. Nu-ti face griji cu privire la viitor. Traieste clipa. Lupta pentru ceea ce este bine. Fii asa cum simti tu, nu cum spune societatea ca ar trebui sa fii.

Draga copile, nu stiu cum e sa cresc in generatia ta, dar am incredere in tine.

Si stiu ca sunt aici pentru tine.

Mereu.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Relatie copil parinte Generatie copii

Articole recomandate

Citeste si despre