De ce trebuie sa imbratisezi copilul cand este obraznic

/ / Modificat: 2024-02-09
De ce trebuie sa imbratisezi copilul cand este obraznic

E greu sa te gandesti uneori sa-ti imbratisezi copilul atunci cand nu are un comportament frumos. Noi am fost invatati sa pedepsim, sa eliminam jucariile, sa ignoram ceeea ce spune copilul. Dar gandeste-te ca atunci cand ai avut o zi groaznica la serviciu sau te-ai certat cu partenerul dintr-un motiv banal, tot ce ti-ai dorit cu adevarat a fost o imbratisare sau o vorba buna.

Ai cerut o imbratisare? Daca da, atunci tot ce ar trebui sa faci este sa comunici cu partenerul tau. Daca nu te-ai intrebat, gandeste-te de ce? Poate ca ceea ce ai nevoie nu ti-a trecut prin minte. Poate ca ai fost prea nervos pentru a intreba.

Cand te afli intr-un moment mai greu sau esti mai stresat, este mult mai greu sa gandesti rational. Cand te gandesti la copiii tai si la modul in care isi dezvolta lobul prefrontal (partea care face multe planificari si ia decizii), este logic ca acestia au mult mai multe dificultati in a se exprima calm cand sunt supusi stresului.

Ca adulti, ai abilitati verbale si un creier mai dezvoltat pentru a expima nevoile intr-un mod calm. Copiii inca dezvolta abilitatile si puterea creierului ... asa ca aici, parintii si cadrele didactice ii pot ajuta pe acestia sa-si gestioneze sentimentele mai eficient.

Atunci cand oferi o imbratisare sau o vorba buna pentru a linisti copilul, nu inseamna ca cedezi in fata lui. Il ajuti sa se calmeze, astfel incat sa te poata auzi mai bine.

Intr-o imbratisare simpla, micutul tau poate experimenta aceste mesaje de la tine:

  • "Te iubesc indiferent de ce......"
  • "Vad ca inveti inca si sunt aici sa te ajut."
  • "Nu esti singur in asta."
  • "Vad cat de greu este pentru tine acum."
  • "Iti accept sentimentele."
  • "Vreau sa te ajut sa inveti noi modalitati."
  • "Poti conta pe mine."

Atunci cand ii arati continuu copilului ca este "rau" chiar si atunci cand actioneaza afara, In mintea lor se intipareste ideea ca trebuie sa se comperte intr-un mod "rau."

Ei devin, insa, capabili sa se calmeze daca aude si altceva, de genul "poti sa faci bine." Si parintele este mult mai eficient si il poate ajuta sa-si schimbe comportamentul, daca este calm si conectat. Astfel, micutul primeste si proceseaza informatiile pe care i le oferi.

De asemenea, atunci cand esti conectat cu copilul tau, el te respecta mai mult si doreste sa faca bine.

Schimbarea atitudinii parintilor poate fi un proces dificil, mai ales cand a primit acelasi mesaj de zeci de ani despre cum sa corecteze comportamentul "rau". In acest sens trebuie sa fii atent la felul in care perceptiile tale asupra comportamentului copilului pot avea un impact asupra raspunsului tau.

Deci, trage o gura de aer, discuta cu cineva in care ai incredere despre sentimentele tale si nu uitata sa-ti imbratisezi copilul. A fi parinte este o calatorie lunga, si trebuie sa fiti mereu impreuna.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Comportament copil Parenting Relatie mama copii Relatie parinti copii

Articole recomandate

Citeste si despre