De ce te iubeste bebe. Lucruri pe care nu le stii despre inima copilului tau

/ / Modificat: 2018-12-31
De ce te iubeste bebe. Lucruri pe care nu le stii despre inima copilului tau

Este oficial. Iti adori bebelusul, dar se pare ca tot ce faci zilele acestea este sa incerci sa il satisfaci. Poate sa aiba laptele tau, corpul tau, bratele tale, intreaga ta lume, numai sa il faci sa nu mai planga. Si ce primesti in schimb? In principiu, doar sansa sa te trezesti maine dimineata (sau la miezul noptii) si sa o iei de la capat. De ce oare, in afara faptului ca micutul tau este de-a dreptul adorabil, te dai peste cap sa multumesti pe cineva care nici macar nu iti poate spune ''multumesc''? Poate pentru ca stii cumva ca bebelusul tau te adora la randul sau.

Poate ca nu poate sa iti zambeasca inca, poate ca nu poate sa iti spuna in cuvinte inca, dar intr-un fel sau altul, simti ca daca ar fi sa isi aleaga de inca zece ori mama, te-ar alege tot pe tine . Si uite de ce!

Vocea ta si felul cum mirosi sunt minunante

Bebelusii par a-si recunoaste mamele imediat cum se nasc, sustin unele voci. Chiar daca atunci cand vine pe lume nu poate sa vada cine stie ce, in secunda in care incepi sa ii soptesti la ureche, bebelusul tau isi va intoarce fata catre tine si va deschide ochii si asta pentru ca iti recunoaste vocea. A auzit-o de cand era in pantec, te-a ascultat inca de dinainte de a se naste. Si daca mai ai nevoie de inca o dovada ca pentru el esti speciala, orice bebelus isi intoarce capul atunci cand aude vocea sau simte mirosul unui strain. Nimeni nu va primi acelasi raspuns pe care il primeste o mama cand isi ia nou nascutul in brate.

Tu esti sursa de hrana

Indiferent daca vine direct de la san sau dintr-un biberon, laptele pe care i-l dai bebelusului tau ii ofera mult mai mult decat hrana. Atunci cand plange de foame, bebe nu stie de fapt ce este in neregula cu el, dar tu faci ca totul sa fie mai bine, aproape prin magie. De fiecare data cand il hranesti, ii spui de fapt ca vei avea grija de el si pe masura ce bebelusul invata aceasta lectie, lucrurile devin mai usoare, atat pentru el cat si pentru tine.

Iti iubeste fata

Nou nascutii nu fac mare lucru, mai mult mananca decat orice altceva. La fiecare masa, ochii bebelusului sunt in cautarea unei distractii si principala sursa este mama sau tatal sau. Campul vizual al unui bebelus este destul de restrans asa ca fata ta este in prim plan atunci cand il hranesti. Este usor de inteles de ce se indragosteste de tine, nu?

Cand plange tu esti cea care il alini

Este imposibil sa rasfeti un nou nascut, indiferent ce spun cei din jurul tau. Nu este nimic gresit in a da fuga sa iti alini bebelusul atunci cand incepe sa planga. Cu cat il alini si ii oferi mai mult confort, cu atat mai bine. Ca sa poti deveni alintat ar trebui sa ai suficienta memorie cognitiva ca sa poti gandi intregul proces, sa iti dai seama ca de fiecare data cand plangi, cineva te va lua in brate, asa ca de ce nu ai plange iar si iar? Nou nascutii nu pot face asta (desi cand cel mic va fi in etapa toddlerilor, lucrurile s-ar putea schimba...)

Felul cum te misti

Atunci cand mergi, ritmul miscarilor tale, asemeni vocii, este un element deja familiar bebelusului, pentru ca s-a miscat in acelasi ritm cu tine inca de cand era in pantec, asa ca se simte bine de fiecare data cand il tii in brate sau intr-un marsupiu. Chiar si gesturile tale de alin ii sunt cunoscute. Cand erai insarcinata iti mangaiai burtica dragastos, iar acum dupa ce a venit pe lume, il mangai adesea pe spate ca sa ii oferi confort si alinare, chiar daca de multe ori o faci inconstient.

Tu esti ancora bebelusului tau

Pentru un bebelus, orice iesire este este incarcata de factori care il stimuleaza. Indiferent ca iesiti in parc, la magazin, sau atunci cand cel mic are dificultati in a adormi, bebelusul se bazeaza pe tine sa il ancorezi si sa il linistesti. Daca tu esti calma, energia ta ii transmite lui bebe ca totul este in regula, ca vei avea grija de el. Asta nu inseamna ca nu va avea si momente inconsolabile, insa chiar si atunci, pentru ca instinctual poti sa iti dai seama ca nu se simte confortabil si faci tot posibilul sa ii oferi alinare, bebelusul tau va stii ca voi doi sunteti o echipa.

Il iubesti...si stie

De fiecare data cand ii saruti burtica, ii faci avioane ca sa manance sau il tii in brate sa adoarma, ii transmiti bebelusului tau cat de indragostita esti de el. Il iubesti, iar el stie asta cu fiecare celula a fiintei sale. Asa ca nu este de mirare ca te iubeste si el inapoi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bebelus Sentimente bebelusi Inima

Articole recomandate

Citeste si despre