10 lucruri pe care orice mama ar trebui sa i le predea baiatului sau

/ / Modificat: 2018-11-21
10 lucruri pe care orice mama ar trebui sa i le predea baiatului sau

Sa fii mama de baiat este minunat, dar este si o mare responsabilitate pentru ca iti doresti sa devina un om bun. De aceea, trebuie sa-l inveti cateva lucruri importante pana va creste. Asta ajuta sa va dezvoltati si sa creati o legatura stransa intre voi.

1. Invata-l sa ajute in casa

Da-i activitati in casa dupa varsta lui. De exemplu, sa-si stranga jucariile si imbracamintea, sa isi puna vasele in chiuveta (masina de spalat vase) sau sa stearga masa cu o carpa. Acest lucru il va invata ca treburile casnice nu sunt exclusive pentru femei.

2. Joaca-te cu el

Fa ceea ce-i place, fie ca este vorba de fotbal, masinute sau de gatit. Trebuie sa te "scufunzi" in lumea lui, asa nu va crede ca numai tatal sau ar trebui sa se joace cu el.

3. Lasa-l sa-si aleaga tunsoarea

Arata-i cateva tunsori si lasa-l sa decida cum vrea sa se tunda. Il vei invata ca este bine sa luati decizii impreuna cu privire la aspectul lui si ca merita sa experimentati.

4. Imbracati-va la fel

Nu numai mama si fiica se pot imbraca la fel. Poti face aceasta activitate impreuna si cu baiatul tau, cu haine adecvate. Profita de asta cand este mic, atunci cand va creste, nu va mai dori sa o faca.

5. Invata-l sa mearga cu bicicleta

Ar trebui sa stie ca poate conta si pe mama lui ca sa-l invete lucruri cum ar fi plimbatul cu bicicleta, cu rolele sau cu skateboard-ul. Trebuie sa vada ca femeile nu sunt atat de sensibile si ca stiu cum sa faca si aceste lucruri.

6. Vorbeste-i despre sex

In functie de varsta ta, ii poti spune despre asta. Nu lasa aceasta sarcina doar tatalui.

7. Invata-l sa gateasca

Acest lucru il va face sa se descurce singur si sa inteleaga ca nu mai depinde de mancarea mamei si ca el, in functie de varsta lui, poate sa pregateasca un fel de mancare. Chiar daca la inceput nu arata prea apetisant, aplauda intotdeauna efortul sau.

8. Respecta-i intimitatea

Vor fi momente cand va vrea sa fie departe de mama si nu ar trebui sa-l refuzi pentru ca el cauta independenta. Acest lucru nu inseamna ca nu te mai iubeste, doreste doar sa faca niste lucruri pe cont propriu. Acorda-i spatiul sau.

9. Inavata-l bunele maniere

Invatandu-l cuvintele magice "va rog" si "multumesc", aceasta va aduce beneficii in viata voastra sociala si, cu siguranta, va fi un gentleman.

10. Imbratiseaza-l si spune-i zilnic ca il iubesti

Invata-l sa-si exprime sentimentele, iar daca plange nu trebuie sa-i spui ca este ceva rau. Din contra, nu-i spune niciodata ca baietii nu plang si nu-i reprima trairile.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mama Mama baiat Mama de baiat Relatie mama baiat

Articole recomandate

Citeste si despre