10 lucruri pe care le poti face zilnic pentru a face un copil fericit

/ / Modificat: 2018-11-16
10 lucruri pe care le poti face zilnic pentru a face un copil fericit

Orice parinte pune fericirea copilului sau pe primul plan. Chiar daca faci teme cu el sau mergeti in concedii, un copil are nevoie de mult mai mult pentru a se simti in centrul atentiei. Acesta isi va aminti mereu de lucrurile marunte pe care le faci.

10 lucruri mici pe care le poti face in fiecare zi pentru copilul tau

1. Afectiunea fizica este foarte importanta. Trebuie sa-l pupi, sa-l mangai si sa-l imbratisezi. Copilul are nevoie de toate acestea si conteaza chiar mai mult decat cuvintele.

2. Ora de somn trebuie sa fie speciala. Citeste-i in fiecare seara povestiti si povestiti ce ati facut peste zi. De exemplu, sa spuneti: cel mai frumos lucru de peste zi sau cea mai amuzanta intamplare de peste zi, dar si altele.

3. Disciplina trebuie sa se realizeze prin dragoste, afectiune si respect.

4. Uita de telefon macar o ora. In acest timp, poti petrece timp de calitate cu micutul tau tau. Stiai ca 33% dintre copiii suedezi s-au plans intr-un sondaj ca parintii lor stau mereu pe telefon?

5. Lasa-i biletele amuzante: in pachetul de pranz, sub perna, pe hainele cu care se va imbraca a doua zi. Este ideal mai ales pentru parintii care muncesc de dimineata pana seara si nu reusesc sa interactioneze prea mult cu copilul.

6. Intotdeauna cand vorbesti cu copilul tau este bine sa-l privesti in ochi. Este o tehnica de comunicare ce da rezultate cu copiii mici – daca ii rogi sa se opreasca din a face un lucru, ori de a nu pune mana undeva. Dar ramane la fel de eficienta si cu copiii mai mari, pentru ca este un moment in care se creeaza o legatura puternica, iar comunicarea se face eficient.

7. Intreaba-l atunci cand iei decizii. Vreti sa alegeti locul pebtru vacanta sau alegi meniul pentru ziua urmatioare sau activitati pentru sfarsitul de saptamana? Atunci intreaba-l si pe el. Asa se va simti important si vede ca opinia lua este luata in cosiderare.

8. Zambeste mereu, chiar daca este prea obosit, stresat sau suparat. Copilul trebuie sa simta afectiune din partea ta. Un zambet dovedeste ca esti prezent si disponibil pentru el.

9. Daca vezi ca este nefericit, actioneaza imediat. Trebuie sa afli motivul. Poate are legatuta cu scoala, cu colegii dau a auzit om cearta in casa. Descopera ce se intampla in sufletul lui si incurajeaza-l mereu sa-ti spuna.

Fii un model pentru el. Arata-i afectiune tatalui copilului, o mangaiere, un sarut pe obraz, un zambet. Copilul este mereu cu ochii pe voi si caldura din casa il va face mereu fericit.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copil fericit Relatie copil parinte Parenting

Articole recomandate

Citeste si despre